Zo laat je de kinderen buiten spelen 

Het is best lastig met alle afleidingen die er zijn, om kinderen buiten te laten spelen. Het is zo verleidelijk, om snel even een tablet of mobiel erbij te pakken. Zonde natuurlijk, want we weten allemaal hoe belangrijk frisse lucht en wat beweging is. Ook het belang van zonlicht wordt nog wel een onderschat. Hoewel het aantal artikelen op het internet, over vitamine D gebrek, nog steeds groeit. 

Leuk maken met een veilige trampolines 

De kunst is om het buiten leuk te maken. Dus heb je een tuin? Zet er dan een trampoline in. Natuurlijk kies je daarbij voor veilige trampolines, want op ongelukken zit niemand te wachten, toch? Het voordeel van veilige trampolines is ook nog eens dat kinderen, juist dan, helemaal los kunnen gaan. Want, de kans op een ongeluk is een stuk kleiner geworden. Spring zelf ook, daar wordt je fit van! 

Ga naar het bos 

Er is natuurlijk meer mogelijk, dan springen op één van die veilige trampolines. Maak er daarom een gewoonte van, om regelmatig met de kinderen naar het bos te gaan. Zo zorg je er namelijk voor dat eropuit gaan, onderdeel is van de comfortzone. En, goede gewoontes daar varen we allemaal wel bij. 

trampolines-veilige

Wees zelf het voorbeeld 

Vind je dat jouw kinderen te weinig buiten zijn, maar vinden ze jou vaak hangend op de bank? Dan inspireer je ze natuurlijk ook niet met jouw gewoontes. Het is niet voor niets ‘practice what you preach’. Misschien moet je wel tot de conclusie komen, dat je niet jouw kinderen meteen moet motiveren om buiten te spelen: je moet eerst jezelf motiveren. Denk daarbij ook aan buiten zijn, als jullie bijvoorbeeld met z’n allen op één van de top vijf vakantielanden voor Nederlanders zijn.

Stel regels in over het gebruik van beeldschermen 

Kinderachtig, wellicht. Maar, heb je het zelf ook al eens geprobeerd? Een beeldscherm is namelijk een topverleider om jou binnen te houden. Stel eens huisregels in, voor bijvoorbeeld het gebruik van de mobiel. Dit kan bijvoorbeeld zijn: maximaal 1 uur per dag op de mobiel en bij het eten ook geen mobiel gebruiken.  

Doe leuke dingen buiten 

Denk aan bijvoorbeeld een picknick, ontbijten buiten of buiten spelletjes doen. Geen inspiratie voor buiten spelletjes? Pak dan snel jouw mobiel, voor jouw mobieluurtje van de dag voorbij is, want misschien vind je nog eens wat tips op het internet.  

Lees ook:  Een aantal tips om beter te slapen

No Replies to "Zo laat je de kinderen buiten spelen "