Wat heb je nodig voor een tuinbouwkas? 

Het is niet zomaar iets om mee te beginnen, als je het meteen een beetje groot en goed wil aanpakken. Tuurlijk, er zijn bouwpakketten voor een tuinbouwkas. Maar als je er zakelijk ook echt verschil mee wilt maken, komt er nog wel wat meer bij kijken. 

Ventilatie met een centrifugaal ventilator 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Je hebt een goed ventilatie nodig van jouw tuinbouwkas. Als je bijvoorbeeld champignons wilt kweken komt het heel nauw met de samenstelling van de lucht. Dit moet goed in balans zijn. 

ventilator-centrifugaal

Een goede centrifugaal ventilator helpt daarbij. Goede luchtcirculatie zorgt voor een consistente hoeveelheid dezelfde luchtomstandigheden. Dit zorgt voor groeibevordering. Daarnaast zorgt het ervoor dat je minder kans hebt op bijvoorbeeld schade door vocht of ziekten. 

Je kunt dus wel denken dat een bepaalde centrifugaal ventilator te duur is, maar het feit is dat een slechte luchtcirculatie pas echt duur is. Als ziekte zorgt dat er veel champignons niet meer goed zijn, is dat natuurlijk veel duurder. 

Ga naar een goede kassenbouwer 

Je kunt er veel tijd in steken om alles zelf te doen, maar een goede kassenbouwer bespaart je tijd en geld. Wel op de lange termijn natuurlijk. Hoe los je dat op? Zonder beginkapitaal is het slim om een investeerder aan te trekken. Zo kun jij jou focussen op daar waar jij goed in bent. Tip: Investeren in zonnepanelen is ook slim.

Ben je zelf superhandig en overweeg je toch zelf aan de slag te gaan? Misschien is een samenwerkingsvorm dan wat.  Zo kun je overleggen met een kassenbouwer of jij ook bepaalde taken kan doen. 

Hoe weet je of je een goede kassenbouwer hebt met ervaring met grote kassen? Het helpt als de kassenbouwer zelf al over een goede centrifugaal ventilator begint. Dan weet je in ieder geval al dat het belang daarvan wordt gezien. Uiteindelijk is het natuurlijk niet het enige dat van belang is: of de bouwer het over een centrifugaal ventilator heeft.  

Reviews lezen en jouw eigen gevoel volgen is net zo goed belangrijk. 

Goede planning 

Een goede planning is cruciaal. De tijd dat je niks met jouw grond kunt is verloren tijd. Zorg ervoor dus dat de planning soepel verloopt.  

Lees ook:  Wat houdt het beroep accountant in?

No Replies to "Wat heb je nodig voor een tuinbouwkas? "