Ouders opgelet, gamen maakt kinderen slimmer

Veel ouders hekelen zich aan het gegame van de kinderen. Volgens ouders zitten kinderen te lang achter een scherm. Dat zou kunnen leiden tot ‘vierkante ogen’. Uit een recente studie van Amerikaanse en Europese wetenschappers blijkt dat die schermtijd juist een positief effect kan hebben op kinderen. Waar veel mensen altijd dachten dat achter dat scherm zitten alleen maar slecht zou zijn, blijkt nu voor het eerst dat er ook positieve gevolgen aan gamen vasthangen. Zo blijkt dat gamen de intelligentie van een kind een boost kan geven. Dit betekent dus dat kinderen slimmer kunnen worden gamen. Dit is best te begrijpen. Denk maar eens aan de Engelse taal. Ouders zijn daar vroeger veel minder mee opgegroeid dan de kinderen van deze ouders. Tegenwoordig komen kinderen al tijdens de jongere jaren in aanraking met de Engelse taal. Dit zorgt ervoor dat veel kinderen door het gamen makkelijker de Engelse taal beheersen. Het gamen legt een soort van basis die vervolgens op de basisschool en de middelbare school verder kan worden uitgebouwd.

Andere voordelen van gamen

Naast het beter beheersen en begrijpen van de Engelse taal, blijkt dat gamen nog andere voordelen voor kinderen oplevert. Zo blijkt dat kinderen beter worden in het onthouden van dingen. In sommige spelen worden kinderen getriggerd om dingen te onthouden. Door dit vaak te doen oefen je dus het onthouden van dingen steeds beter. Daarnaast blijkt ook dat het inzicht van kinderen kan verbeteren. Het roteren van objecten in gedachten kan via gamen worden verbeterd. Dit alles samen zorgt ervoor dat de intelligentie van kinderen kan toenemen met 2,5 punten in totaal. De kinderen zijn na twee jaar gamen al verbeterd ten opzichte van andere kinderen in hun intelligentie.

Geen oneindige schermtijd

Toch moet dit onderzoek geen vrijbrief zijn voor kinderen om oneindig achter dat scherm te zitten. Het gaat om het herhalen van bepaalde handelingen en niet om de duur. Dus als jij als ouder die nieuwe Acer predator 21 x voor jouw kind wilt aanschaffen geef dan wel aan dat het geen hele dagen gamen wordt. Zo weet een kind ook wat hem of haar te wachten staat. Aan de andere kant betekent de aankoop van die Acer predator 21 x wel dat je de intelligentie van je kunt, stimuleert.

Lees ook:  Leren om hulp te vragen

No Replies to "Ouders opgelet, gamen maakt kinderen slimmer"