5 leuke weetjes die je nog niet wist

Het internet staat vol met weetjes over zinnige en onzinnige onderwerpen. Wist je bijvoorbeeld dat vogels niet plassen? Leuk om te weten toch? Maar wist je bijvoorbeeld ook dat we bijna geen ruimtereizen meer hadden gehad? Als Elon Musk zich hier niet mee had bemoeid dan was het gehele space program namelijk doodgebloed. Dan zou de droom op Mars te wonen altijd een droom blijven. Buiten deze twee weetjes zijn er nog veel meer interessante weetjes te vinden op het internet. In deze blog geven wij verschillende voorbeelden van deze soort weetjes.

Vrouwen eten gemiddeld 3.5kg lipstick

Vrouwen en lipstick zijn natuurlijk onafscheidelijk, maar wist je dat de gemiddelde vrouw wel tot 3.5 kg lipstick in haar leven eet? Als je er vanuit gaat dat een lipstick ongeveer 3.5 gram weegt, dan kun je concluderen dat dit erg veel is. Toch gebeurt dit echt en is het zelfs bewezen door een groot brits cosmetica merk. De lipstick komt het lichaam binnen via de mond en dit gaat altijd in hele kleine hoeveelheden. Tel je deze hoeveelheden echter bij elkaar op ? Dan kom je al snel op de 3 tot 3.5 kg over een heel leven.

Alleen vrouwelijke muggen steken

Muggen zijn misschien wel de meest irritante insecten die er op deze aardbodem rondvliegen. Ze maken een irritant geluid, steken je lek en dragen talloze ziektes mee. Toch zijn niet alle muggen actief in het steken en veroorzaken van bulten. Sterker nog, wist je dat alleen de vrouwelijke muggen steken? De mannelijke muggen steke niet en letten in plaats daarvan op de jongen .

Cola was vroeger groen?

Onzin, hoe kan cola nou vroeger groen zijn geweest? Het is toch altijd al zwart geweest? Hoewel het klinkt als onzin is het tegenovergestelde waar. De eerste echte cola was namelijk groen en uitgevonden door een apotheker. Hij gebruikte dit middel om hoofdpijn en vermoeidheid tegen te gaan. Pas later werd cola in grotere getallen gemaakt en kreeg het de bekende zwarte kleur.

De hoogste golf ooit gemeten was 64 meter hoog

Het klinkt misschien ongeloofwaardig en als iets dat alleen maar voorkomt in rampen films als independence day en 2012, maar het is toch echt waar. De hoogst gemeten golf ooit was 64 meter hoog. Dit is hoger dan de in Amsterdam gelegen Juliana toren , die slechts 62 meter hoog is. Deze golf trof in 1737 een schiereiland aan de kust van Siberië.

De Nijl is de langste rivier ter wereld

Al sinds het begin der tijden wordt er al over deze rivier gesproken. In talloze oude boeken en geschriften wordt de rivier genoemd. Voor zowel godsdienst als de handel was deze rivier een belangrijke plaats. Er zijn ontelbare verhalen te vinden over deze mysterieuze rivier die stroomt van Ethiopië , door Egypte en uiteindelijk uitmondt in de middellandse zee. Met een totale lengte van van 6695km is dit de langste rivier ter wereld.

Meer weetjes over allerlei verschillende onderwerpen.

Vond je deze weetjes interessant en wil je hier graag meer over lezen? Kijk dan eens op wist je dat weetjes. Op wist je dat weetjes vind jij allerlei verschillende weetjes over een groot aantal onderwerpen. Van techniek tot transport en van eten tot dieren, je vindt het allemaal op wistjedatweetjes.

Lees ook:  Haal alles uit je GoPro

 

No Replies to "5 leuke weetjes die je nog niet wist"