Een nieuwe badkamer? Hier moet je beginnen!

Is het eindelijk zover en is project badkamer aan de beurt? Dit is een mooi project als het eindelijk af is, maar er komt heel wat bij kijken. Als je het kostenplaatje een beetje wilt verkleinen kun je ervoor kiezen zoveel als mogelijk zelf te doen. Er zijn natuurlijk wel een aantal taken die je het beste aan de professionals kunt overlaten, zoals het leidingwerk en tegelwerk.

Wat je echter wel zelf kunt doen is het sloopwerk. Je hoeft slechts een aantal gereedschappen en een bouwcontainer te huren. Het gemakkelijkste is om een bouwcontainer te huren en deze een tijd op je stoep te laten staan. Begin echter niet gelijk met slopen, er komt een strakke planning van pas aan een nieuwe badkamer.

Plan je badkamer

Wil je een badkamer in een andere ruimte? Of misschien een muur doorbreken? Dit zijn grote aanpassingen waarbij leiding werk verlegd zal worden. Het mooie is dan echter wel dat je alles kunt kiezen en je niet hoeft vast te houden aan eventuele plaatsingen.

Kijk op Pinterest en internet naar inspiratie voor wat je mooi vind en kijk ook eens naar prijzen. Maak een budget vrij wat voor jou mogelijk is. Je kunt ook eens een bezoekje brengen aan een badkamer specialist. Je kunt dan je nieuwe badkamer bestellen en een datum krijgen. Je kunt nu ook een loodgieter laten langskomen om het leidingwerk te bekijken en een offerte te maken, indien je dit nog niet gedaan hebt. Nu hoef je alleen nog de nieuwe tegels uit te zoeken, als je dit nog niet met de badkamer specialist hebt besproken en de oude badkamer eruit te slopen voordat de loodgieter komt om de leidingen te leggen.

Als het sanitair geleverd wordt kun je alles zelf installeren of het aan de professional overlaten. Het is verstandig om dezelfde loodgieter hier bij te laten helpen. Zorg wel dat alle leidingen zijn gecontroleerd voordat de tegels worden geplaatst. Een eventuele lekkage naderhand kan je project een stuk duurder maken.

Nu alles gecontroleerd is kan de tegelzetter zijn werk doen en alles netjes dichtmaken en kitten.

Nu is je nieuwe badkamer klaar voor een levenslang gebruik.

 

Lees ook:  Wat kan een architect in Amsterdam precies voor u doen?

No Replies to "Een nieuwe badkamer? Hier moet je beginnen!"