last van acne?

Heb je al een lange tijd last van acne of hevige acne? Dan is het belangrijk om te weten hoe het ontstaat wat je kunt doen er tegen en hoe je de acne kunt verminderen. Het hebben van acne is namelijk nooit leuk. Je vind jezelf hierdoor minder mooi en voelt je onzeker erover. Veel mensen beschouwen acne namelijk als iets vies en onverzorgd, terwijl de meeste er niet veel aan kunnen doen en ten einde raad ermee zijn. In de puberteit beginnen de meeste mensen last van acne te hebben. Dit is meestal tussen de 15 en 25 jaar oud. De een krijgt meer dan de ander. En het begin en einddatum is ook per persoon verschillend. Voor sommige blijft het om de zoveel tijd terug komen en anderen hebben er helemaal geen last meer van. Acne is hier de boos doener in het verhaal. Een acne behandeling bij de dermatoloog is een optie waarna wordt gekeken.

Hoe ontstaat acne?

Acne is een hormonale aandoening. Ze ontstaan bij hormonale prikkelingen in je lichaam. Vandaar dat het voorkomt in de pubertijd. Hormonen zijn verantwoordelijk voor het maken en ontwikkelen van onze talgklieren. Bij een overproductie aan talg kan de vorm van acne optreden. Vandaar dat er een verband is met het hormonenstelsel en acne. Naast het ontstaan van acne door hormonen kan je ook genetisch gevoeliger zijn voor de ontwikkeling van acne. Net als sommige medicijnen, roken, stress en een onjuiste huidverzorging kan bijdragen aan ontstekingen van acne. Ook bepaalde voedingsmiddelen en producten kunnen de acne voor jou stimuleren. Het zijn allemaal triggers die erbij komen kijken. Acne is in eerste instantie een ontsteking in de talgklier. Vervolgens hopen deze bacteriën en lipiden in de talgklier op. Hierdoor ontstaat een bultje met talg erin.

Acne behandeling dermatoloog

Een behandeling voor de acne bij de dermatoloog kan. Een dermatoloog bepaalt ten eerste jouw huidtype en schat in hoeveel last er is van acne op de huid. Ook constateert de dermatoloog hoeveel van de acne actief is. Vervolgens stelt de dermatoloog een acne behandeling voor de dermatoloog zelf op. Zo’n plan kan bestaan uit een medicatie die in of uitwendig gebruikt moet worden. Een aantal reinigingsinstructies en/of een aantal huid therapieën. Een acne behandeling bij de dermatoloog bestaat dus uit verschillende fases en verschillende behandelingen. Een dermatoloog gebruikt verschillende crèmes, lotions en apparaten bij het verwijderen van de puistjes en de mee-eters. Ook een behandeling voor thuis wordt vaak meegegeven. Bij hele erge acne is er zelfs soms een voorschriften van antibiotica nodig. Producten die gebruikt kunnen worden die goed onderzocht zijn en bewezen worden ook vaak aangeschreven.

Lees ook:  Een loopfiets is geschikt voor ieder kind

No Replies to "last van acne?"