Samsung Galaxy Note 10+ vs Huawei P30 Pro

Samsung pakt uit met een tal nieuwe toevoegingen aan de nieuwe Note 10+. Zo heeft het toestel een nieuw ontwerp en een edge-to-edge Amoled scherm. Ook heeft de interne hardware een opfrisser gekregen, heeft de pen nieuwe toevoegingen, is de batterijduur verbeterd en nog veel meer.

Er mist niet veel aan de nieuwe P30 Pro van Huawei. Een mooi design met nieuwe patronen aan de achterkant, een batterijduur van twee dagen en de beste camera van alle smartphone toestellen. Welke beter is, wordt nader en globaal toegelicht. 

Op het moment is de P30 Pro wellicht de beste telefoon als het neerkomt op prijs-kwaliteit. De telefoon is beschikbaar vanaf € 670,-. Met een 5x optische zoom en een tweedaagse batterij heeft het toestel veel te bieden.

Batterijduur

Samsung heeft veel wijzigingen doorgevoerd in de Note 10 serie dit jaar. Bij een aantal van de wijzigingen lijkt het alsof de inspiratie van Samsung kwam van de Chinese concurrent. Zo heeft Samsung de batterijduur verbeterd en heeft het een nieuw patroon op de achterkant. Beide telefoons hebben vier camera’s op de achterkant. De Note 10+ heeft een grotere batterij (4300mAh) tegenover de 4200mAh van Huawei. Echter is de batterij van de Note 10+ veel sneller leeg dan die van de P30 Pro. De batterij van Samsung kan één dag mee, waar de batterij van Huawei twee dagen mee kan zonder op te laden.

Telefoonhoesje Samsung Note 10+

Minijack

In het ontwerp van de Note 10+ heeft Samsung de minijack verwijderd. Hierdoor is het niet meer mogelijk om je vertrouwde oortjes met draad aan te sluiten op het toestel. Echter wordt er wel een paar oortjes aan het toestel toegevoegd. Bij de P30 Pro mist ook een minijack.

Scherm

Het scherm van de Note 10+ is groter dan het scherm van de P30 Pro. Het scherm van het Samsung toestel is namelijk 6,8 inch en het scherm van de P30 Pro is 6,47 inch. Het scherm van Huawei is echter makkelijker vast te houden, omdat het ronde hoeken heeft. Er is echter geen ontkennen aan dat het Amoled scherm van Samsung een betere resolutie heeft. Houd het grote scherm van jouw Note 10+ onbeschermd door middel van een Samsung telefoonhoesje.

Camera

Foto’s die gemaakt worden met de Note 10+ hebben meer details. Dit komt mede door de wide-angle lens. Echter is het kleurbereik minder goed dan het kleurbereik van de P30 Pro. De camera van de P30 Pro heeft 40 megapixel en een 5x optische zoom. Iedere camera van de Note 10+ heeft 12 megapixels.

Wat is nou de beste optie?

Note 10+ is de beste optie als je gaat voor het gehele plaatje met alle features. Als je een camera wil waarmee je goed kan inzoomen, ga dan voor de P30 Pro. De Note 10+ wordt verkocht vanaf €950,- en de P30 Pro wordt verkocht vanaf € 670,-. Bij de Samsung variant krijg je 12gb RAM geheugen, 256gb opslag en een uitstekend beeldscherm. Huawei biedt je voor € 670,- een goed toestel, maar het heeft geen 12gb RAM geheugen. Echter is het toestel in het hedendaagse gebruik even snel als de Note 10+. De P30 Pro heeft een 40 megapixels camera met een 5x optische zoom. Iedere camera van de Note 10+ op de achterzijde heeft 12 megapixels. Zorg ervoor dat jouw Huawei camera goed beschermd blijft door middel van een Huawei telefoonhoesje.

Lees ook:  De ideale baan vinden

Als je zoekt voor een toestel dat de laatste features heeft en als je het handig vindt om met een pen te werken op een beeldscherm, kies dan voor de Note 10+. Als je zoekt naar een toestel met de beste camera, ga dan voor de P30 Pro.

No Replies to "Samsung Galaxy Note 10+ vs Huawei P30 Pro"


    Got something to say?

    Some html is OK