Hoe belangrijk is rust nemen, tijdens het werken?

Rust nemen tijdens het werken is óntzettend belangrijk. Ontspanning zorgt er namelijk voor dat je een betere focus krijgt. Hierdoor zul je sneller en effectiever kunnen werken. Het is namelijk bewezen uit onderzoek, dat iemand die negen uur werkt met een half uur pauze, meer werk gedaan krijgt dan iemand die twaalf uur werkt zónder pauze. Niet alleen een grote pauze is belangrijk. Soms moet je ook voor een aantal minuutjes even gas terug nemen. Hierdoor zul je met een nieuwe blik naar je werk kijken.

Maak een wandeling

Naast dat het gezond is om te bewegen zorgt het er ook voor dat je even kunt afschakelen van de omgeving. Je zou bijvoorbeeld wandelend naar de supermarkt kunnen, om een lunch te halen. Maar ook zou je kunnen navragen of je die belangrijke meeting wandelend kunt houden. Dat zorgt ervoor dat je veel meer energie krijgt dan in het saaie kantoor. Überhaupt hoef je niet eens perse naar buiten te gaan. Als je merkt dat je even vasthangt tijdens het werken, loop dan naar een collega toe en maak eventjes een praatje! Vind je wandelen een beetje saai? Misschien kun je vragen aan je baas of hij een hometrainer kopen wil. Op die manier blijf je ook lekker gezond.

Wees even stil

Heb je uren in een meeting gezeten? Het kan dan heerlijk zijn om eventjes een rustige plek op te zoeken en voor vijf minuten niets te zeggen. Hierdoor kun je eventjes afdwalen in je eigen gedachtes. Doe dit ook zonder telefoon of andere elektronische apparaten. Althans, het luisteren naar rustgevende muziek kan hierbij wel helpen!

Ga op dieet

Dieet? Ja, je leest het gaat. Probeer een social-media-dieet te houden. Zorg ervoor dat je niet meer volledig ondergedompeld raakt door je mail, Instagram, Facebook, LinkedIn en alle andere apps. Hierdoor zul je merken dat je veel meer rust vindt, op de momenten dat je eventjes niet aan het werken bent. Dat hoeft trouwens niet perse op werk te zijn. Maar dat kan ook vlak voor of na het slapen.

Rust nemen tijdens je werk is immens belangrijk, zoals je weet. Zorg dan ook dat je werkgever akkoord is met het feit dat je rust neemt tijdens het werken. Is de werkgever dit nou niet? Lees dan hier alles over het opzeggen van een contract.

Lees ook:  Do you suffer from physical pain?

No Replies to "Hoe belangrijk is rust nemen, tijdens het werken?"