Het verplaatsen van bomen

Heb je een boom in je tuin die niet meer op de goede plaats staat? Staat hij bijvoorbeeld in de weg van het looppad in je tuin of is de boom te groot geworden? Dit probleem kun je oplossen door de boom te verplanten. Boomwortels vrijzuigen is een manier om dit te doen. Het verplanten van een boom brengt risico’s met zich mee. Het is belangrijk dat je je aan bepaalde regels houdt.

 

Welke periode verplant ik de boom?

De beste periodes om je boom te verplanten is in de herfst, net na de tijd dat de bladeren maar nog voordat het vriest of vroeg in het voorjaar voordat de bomen en bloemen beginnen te groeien.  Denk eraan dat je de boom verplant wanneer hij niet actief is.

boomwortels vrijzuigen

Het verplanten van een kleine boom

Ten eerste geef je de boom genoeg water een aantal dagen voordat je van plan bent om hem te verplanten. Vervolgens maak je een plantput naar de plek waar je de boom naartoe wilt verplanten. Dan maak je een rekening over de stamdiameter. De volgende stap is het scheppen van een cirkel rond de boomwortels volgens de berekingen. Zo snijd je onder de wortels en kan de kluit los worden gemaakt. De boom kan worden verplaatst en opnieuw te planten.

 

Het verplanten van een grote boom

Het proces van het verplaatsen van een grote boom is ongeveer hetzelfde als een kleine boom. Echter zijn er een aantal dingen je je moet overwegen wanneer je dit in je eigen tuin wilt doen. Ten eerste kan dit een flinke klus zijn. Het is handig om eventuele professionele hulp te vragen. Grote bomen hebben natuurlijke grote wortels. Hiervoor heb je sterkere appratuur nodig dan bij het uitgraven van een kleine bomen. Deze apparatuur zuigt de boomwortels uit en zo kan de boom worden opgetild. Een grote boom weegt 50 tot 400 kilogram wat niet handig is om dit alleen te doen. Bij het verplaatsen van een grote boom kan veel schade ontstaan wat ervoor kan zorgen dat de boom sterft. Overweeg dus zeker meer hulp.

No Replies to "Het verplaatsen van bomen"