Genezen door anders te eten 

Het lijkt een gevaarlijke claim. Maar, beter voelen door anders te eten? Dat kan natuurlijk wel degelijk. We weten allemaal ook wel dat we als we maar lang genoeg ongezond eten, we de rekening daarvan op ons bordje krijgen. Het is een feit dat anders eten invloed heeft op onze gezondheid. Zo kun je bijvoorbeeld met voeding heel veel doen met diabetes type 2.  

Diëtistenpraktijk Rotterdam 

Diëtistenpraktijk Rotterdam geeft ook aan dat je met voeding invloed uit kunt oefenen met diabetes 2. Bij de diëtistenpraktijk in Rotterdam zien ze dat er veel mogelijk is door een verandering in het eetpatroon. Daarmee kan soms zelfs iemand van de medicatie af. Dat is natuurlijk een grote verbetering van de levenskwaliteit. 

Wat moet je doen bij diabetes 2? 

Het voedingscentrum is er daar heel helder over geeft diëtistenpraktijk Rotterdam aan. Bij het voedingscentrum weten ze dat mensen met overgewicht meer kans hebben op diabetes type 2. Met name het vet rond de buik heeft een negatieve invloed. En, dat kan zorgen voor meer kans op diabetes 2. Wat je dus moet doen is op een gezonde manier gewicht te verliezen. Maar, vergis je niet: ook zonder overgewicht kun je extra kans hebben om diabetes 2 te krijgen. Dat kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een ongezonde levensstijl. Soms in combinatie met een lichaam waarbij de vetophoping voornamelijk op de buik zit. Het is dan niet nodig om gewicht te verliezen, maar wel om gezonder te eten. 

Gezonder eten 

Gezonder eten met een vermoeden van diabetes 2. Als je dat goed wil aanpakken, is het verstandig om eerst naar de huisarts te gaan. Zo kun je bekijken of je daadwerkelijk diabetes hebt. Daarna kun je mogelijk naar de diëtistenpraktijk in Rotterdam gaan, zodat je goede adviezen krijgt waar je mee aan de slag kunt gaan. 

rotterdam-diëtistenpraktijk

Bij diabetes 2 raadt het Diabetesfonds bijvoorbeeld aan om vooral voor gezonde koolhydraten te kiezen. Denk daarbij bijvoorbeeld koolhydraten uit volkorenbrood, volkoren pasta, groenten, fruit en zilvervliesrijst. De meer ongezonde koolhydraten worden afgeraden. Onder ongezonde koolhydraten valt bijvoorbeeld witbrood onder, maar ook snoepjes en witte rijst. Let wel op! Als je juist de bloedsuikerspiegel te laag hebt, kunnen snelle suikers juist helpen. Wil je dus verantwoord met diabetes 2 omgaan: ga naar een expert en volg de adviezen.

Benieuwd naar afvallen in het algemeen? Check dan deze tips.

Lees ook:  Wat en waarvoor is marva thee?

No Replies to "Genezen door anders te eten "