Wetenschappelijk onderzoek naar poppers

Poppers zijn gemaakt van een stof genaamd amylnitriet. Maar ook andere nitrietverbindingen kunnen hierin voorkomen. Dit zijn de stoffen butylnitriet, isomylnitriet en cyclohexylnitriet. Deze stoffen zijn allemaal legaal en kunnen dus gewoon gekocht worden. Toch zijn het chemische stoffen. Chemische stoffen dienen goed te worden onderzocht. Als deze namelijk vrij toegankelijk zijn voor de consument dan is het belangrijk om te weten wat de risico’s zijn van de stoffen. Daarom worden de rush poppers onderzocht.

 

De effecten van rush poppers

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat rush poppers een mix van verschillende nitrietverbindingen bevatten. Deze nitrietverbindingen kunnen verschillende effecten hebben. Bij het inademen van deze stoffen kunnen ze via de longen in je bloed terecht komen. Via het bloed komt de stof bij je hersenen. De nitrietverbindingen zorgen ervoor dat de bloedvaten uitweiden. Het werd daarom vroeger medisch toegepast bij bloedvat vernauwingen. Je hart gaat sneller kloppen waardoor er meer zuurstof naar je hersenen wordt gevoerd. Het kan daarom zorgen dat je je ontspannen en opgewonden voelt. Dat zijn niet per se negatieve effecten waar je voor moet oppassen. Toch hangen er volgens het wetenschappelijk onderzoek ook risico’s aan rush poppers.

rush poppers

De risico’s van rush poppers

Je hart gaat zoals gezegd sneller kloppen van rush poppers. Het kan echter ook gebeuren dat je hart zo snel gaat kloppen dat je hartkloppingen krijgt. Je kunt duizelig en slap worden waardoor je flauwvalt. Je kunt er hoofdpijn van krijgen en ontzettend misselijk worden. Als je vaak en langdurig aan de stof wordt blootgesteld kan het zelfs zorgen voor bloedarmoede of gezichtsstoornissen. Het is daarom extra belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen als je met rush poppers werkt.

 

Het nemen van veiligheidsmaatregelen

Moet je werken met nitrietverbindingen dan is het belangrijk dat je veiligheidsmaatregelen neemt. Het is namelijk niet gezond om deze stof te consumeren. Lichamelijke inname kan fataal zijn, maar ook het inademen van de dampen is ongezond. Zorg daarom dat als je de stof zelf zou gebruiken voor onderzoek, dat je dit doet in een goed geventileerde ruimte. Om jezelf nog beter te beschermen is het aangeraden om een mondkapje te dragen.

Lees ook:  Voor het eerst koken? 

No Replies to "Wetenschappelijk onderzoek naar poppers"