Afvallen doe je met deze tips!

Verlies 5 kilo in één week! Deze marketingpraat komen we overal tegen en als je iemand bent die om gezondheidsredenen moet afvallen of gewoon wat vet wil verbranden, kan het behoorlijk aanlokkelijk zijn.

Het is zeker voor sommige mensen mogelijk om in één week tijd zoveel te verliezen, maar het is niet iets dat wordt aanbevolen. Het is namelijk zeker geen gezonde manier van afvallen. Je kunt zeker zoveel afvallen door een keto dieet of iets dergelijks te volgen. Maar je kunt niet eeuwig zo’n dieet blijven volgen en de kilo’s zullen dus zeker weer terug komen, en zo ontstaat het jojo-effect.

Wil je vet verbranden? Wil je minder wegen? Dan hebben we een paar gezonde tips voor bijna iedereen die het vanaf nu in praktijk wilt brengen.

vet verbranden

Kies voor meer groente

Door heerlijke gerechten dat veel calorieën bevatten aan te passen en te vervangen door groenten en fruit eet je gezonder, krijg je minder calorieën binnen, maar heb je toch nog het volume van een gewone maaltijd. Dit komt omdat de vezels en het vocht in groente en fruit nauwelijks vet en calorieën bevatten.

Slim snacken

De meeste populaire snacks van tegenwoordig zijn helaas niet bepaald voedzaam, maar bevatten toch ontzettend veel calorieën. Probeer daarom snacks onder de 300 calorieën te houden om af te vallen en streef ernaar om gezonde snackkeuzes te maken met zeker 4 gram vezels en 4 gram eiwit om een verzadigd gevoel te geven. Kies er ook voor om weinig tot geen toegevoegde suikers tot je te nemen.

Eet bewust

Langzaam eten en je concentreren op de smaak, temperatuur, geur en textuur van je eten, kan helpen bij het beheersen van de porties. Maar bewust eten betekent ook dat je je echt concentreert op wat je eet en wanneer je eet. Dit kan voorkomen dat je onnodig gaat snacken en bewuster te maken van deze gewoonten. Je kunt als het ware door je te concentreren vet verbranden. Bewust eten kan ook helpen de focus te verschuiven externe signalen. Hierdoor kun je opmerken waar je extra calorieën vandaan komen, dit is de volgende stap naar betere keuzes maken op korte en ook lange termijn.

 

Lees ook:  Waar haal jij je e-liquid

No Replies to "Afvallen doe je met deze tips!"