Top 3 tips om zuinig te rijden

De benzine prijzen worden er niet bepaald beter op. De prijs lijkt na de een op andere dag telkens weer een klein beetje te stijgen. Net wanneer je dacht dat de Nederlandse overheid de accijns op benzine ging verlagen, schoot de prijs nóg meer omhoog. Iedereen wil zo min mogelijk aan benzine betalen maar hoe doe je dat? Hoe rij je meer kilometers met minder benzine? In deze blog vind je alles over zuinig rijden.

1. Eerder schakelen

Ja, je auto in hogere toeren laten rijden klinkt leuk maar het is niet bepaald economisch. Doordat je hoge toeren maakt gebruik je ook meer benzine. Probeer bij snelheden van 50 tot 55 km/h je auto al in de 4 te schakelen. Je auto in de 5 schakelen bij een snelheid van 70 km/h is ook mogelijk. Luister naar wat de motor wel en niet aankan. Wanneer je nauwelijks tot geen response krijgt wanneer je het gaspedaal indrukt betekent het dat je de auto in een te lage versnelling hebt gezet.

2. Afremmen en terugschakelen

Door je auto steeds met de rem af te laten remmen gebruik je een hoop benzine. Niet door het remmen zelf maar wanneer je remt moet je ook weer optrekken. Je moet je auto bij een lage snelheid weer terug moet schakelen in de 1 of in de 2. Dit zijn de versnellingen waar de auto het meest verbruikt. Er is veel file in nederland. Bij file in nederland is het belangrijk dat je de auto uit laat rollen. Op deze manier kun je snelheid verminderen zonder op de rem te drukken. Daarbij kun je je auto ook laten afremmen door terug te schakelen. Wanneer je echt geen andere keus hebt moet je natuurlijk gewoon remmen maar rem niet te laat! Wanneer je al een klein beetje eerder remt kun je de auto bijvoorbeeld nog in zijn 2 houden. Wanneer je te laat remt kom je stil te staan en moet je terug naar de 1.

3. Route keuze

Zoals je uit voorgaande tips waarschijnlijk al hebt kunnen opmaken is het niet zo economisch om steeds af te remmen en op te trekken in de eerste versnellingen. Daarom is het belangrijk dat je een route kiest die je zo min mogelijk laat afremmen. Kies om bij de fitness te komen bijvoorbeeld een 60 weg die parallel langs je dorp ligt. Wanneer je door het drop rijdt is de kans groter dat je voor dingen moet remmen zoals zebrapaden en fietsers. Snelwegen zijn je grootste vriend behalve als je in de file staat.

Lees ook:  Factoren die belangrijk zijn bij het kiezen van een motorrijschool

No Replies to "Top 3 tips om zuinig te rijden"