Een witter gebit krijgen

In hoeverre je tanden wit zijn is genetisch bepaald. Niemand heeft dezelfde kleur en tint wat tanden betreft. De kleur van je gebit wordt bepaald door je tandbeen en het tandglazuur. Je tandbeen is in principe het deel van je tand dat onder de glazuurlaag verstopt zit. Je zenuwen worden op die manier beschermd. Het tandbeen is bruingelig van kleur. Als je dik tandglazuur hebt, zul je wittere en glanzende tanden hebben. De staat van je tandglazuur is dus heel belangrijk. Er zijn allerlei manieren om een witter gebit te krijgen, mocht je je ergeren aan de kleur van je tanden.

Als je niet geboren bent met hagelwitte tanden

Een slecht verzorgd gebit is een afknapper voor heel veel mensen. Een goede reiniging en verzorging van het gebit is dan ook essentieel. Je wilt immers lang genieten van je tanden. Het belangrijkste advies is toch wel om iedere dag 2 tot 3 maal je tanden minimaal 2 minuten te poetsen. Je poetstijd is veel minder belangrijk dan de poetstechniek. Hoe je je tandenpoetst is erg van belang. Een elektrische tandenborstel zal je hierbij beter helpen dan een gewone tandenborstel. Poets alleen wel een uur nadat je hebt gegeten, zodat je je tandglazuur niet aantast.

Ben je verslaafd aan je sigaret, maar wil je wittere tanden? Stop dan zo snel mogelijk met roken. Roken zorgt voor het verkleuren van je tanden en is slecht voor het gebit. Koffie, wijn en thee zijn overigens ook zaken waar je goed verslaafd aan kan zijn. Allen zijn slecht voor jouw tanden. Je gebit verkleurt vrij snel als je dit soort voedingsmiddelen vaak nuttigt. Zorg dus dat je alles met mate neemt en drink een glas water of spoel je mond regelmatig.

Bezoek je mondhygiëniste en tandarts regelmatig. Zij kunnen je adviseren over je gebit. Zo kun je bijvoorbeeld voor facings Rotterdam gaan om wittere tanden te krijgen. Facings Rotterdam is iets waar mensen steeds vaker voor kiezen.

Veel lachen is gezond

Het is wetenschappelijk bepaald dat het regelmatig laten zien van je gebit door lekker en veel te lachen, gezond is. Natuurlijk doe je dit het liefst met een gebit waar je trots op bent. Een goed verzorgd gebit is dan ook onmisbaar. Zelf kun je hier in ieder geval een heleboel aan doen.

Facings Rotterdam

Lees ook:  Veel voorkomende gezondheidsproblemen bij mannen

No Replies to "Een witter gebit krijgen"