Een studie volgen in Tilburg

Tilburg is een leuke stad waar genoeg te doen is. Er wonen (1 januari 2021: CBS) 199.185 mensen in de stad Tilburg. Tilburg is ook een interessante stad voor studenten. De stad telt niet voor niets rond de 31.000 studenten. Zo zijn er 2 hogescholen en ook nog eens een universiteit. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou in Tilburg? Lees dan verder. 

Studies in Tilburg 

Wil je een hbo-studie doen in Tilburg? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Er is de Avans hogeschool en de Fontys hogeschool. Er is keuze uit enorm veel soorten opleidingen het gaat van bijvoorbeeld bedrijfskunde tot aan een opleiding Circus en Performance Art. Op allerlei gebied is er wel een opleiding in Tilburg: iets creatiefs, iets met economie, iets met gezondheidszorg? Het kan allemaal. Daarnaast is erg ook nog de Tilburg universiteit. Voor iedereen wat dus! 

Uitgaan 

Het leven is natuurlijk meer dan alleen studeren. Je wil ook plezier maken. Gelukkig kom je in Tilburg dan goed aan jouw trekken. Er is van alles te doen in deze bruisende stad. Zo zijn er meer dan genoeg cafés, er zijn leuke musea, twee bioscopen en maar liefst 6 theaters. Daar zit vast wel iets bij, dat jij leuk vindt, toch? 

Scooter rijbewijs Tilburg 

Leuk, een autorijbewijs. Alleen in Tilburg is het best druk in de stad. Grote kans dat je met een scooter veel sneller bent, waar je wil zijn. Dus? Zorg ervoor dat je jouw scooter rijbewijs Tilburg haalt. Een stuk goedkoper dan een autorijbewijs halen en je hebt er direct profijt van. Met een scooter rijbewijs Tilburg kun je makkelijk door de stad heen rijden. Dat is sneller dan fietsen en dat maakt jou een stuk flexibeler.  

tilburg-scooterrijbewijs

Wonen in Tilburg 

Ben je na de studie wel gehecht geraakt aan Tilburg? Dan kun je daar een leuk huis gaan zoeken of misschien wil je wel een oud huis renoveren. Het is wel zo dat een huis vinden, net als een kamer vinden, in Tilburg niet zomaar gaat. Het is dus slim om vroeg naar een kamer te zoeken en om je meteen in te schrijven bij een woningstichting in Tilburg. Dan ben je daarop vast goed voorbereid. Wel zo slim, want Tilburg is een sprankelende stad waar veel mensen hun hart aan verliezen. Heerlijk om met een scooter rijbewijs weer door Tilburg te gaan… 

Lees ook:  Architectuur van Roermond

No Replies to "Een studie volgen in Tilburg"