Hoe werkt detachering?

Wekelijks komen er talloze werkzoekenden bij een detacheringsbureau om te beginnen in de detachering. Echter is er nog een hoop onduidelijkheid over detachering. Met dit artikel zorgen wij ervoor dat jij alles te weten komt over detachering. Misschien is dit wel iets voor jou.

Detachering, wat is het?

Detachering is dé oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar vakkundig personeel voor een bepaalde periode. Als het ware is detachering het inhuren van een werknemer voor een bepaalde periode. Deze werknemers worden door een detacheringsbureau geselecteerd. Vervolgens voert de werknemer het werk uit bij de inhurende organisatie.

Hoe werkt detachering nou precies?

Wanneer jij je aanmeld bij een detacheringsbureau, dan sta je onder contract bij het detacheringsbureau. Het detacheringsbureau koppelt jou op basis van jouw opleiding aan een opdrachtgever. Wanneer het detacheringsbureau een passende opdracht voor jou heeft gevonden, delen ze jouw profiel met de opdrachtgever. Als de opdrachtgever tevreden is over jouw profiel, zal er een kennismakingsgesprek gepland worden. Is de uitkomst van dit gesprek positief? Dan zul je op korte termijn aan de slag gaan bij de opdrachtgever.

Het detacheringsbureau is als het ware jouw werkgever. Zo zorgen zij ervoor dat jij je salaris krijgt (tijdens ziekte, vakantie, maar ook wanneer je zonder opdracht zit). Zij zorgen er daarnaast voor dat jij opdrachten krijgt die aansluiten op jouw kennis. Als tegenprestatie dien je deze opdrachten op een goede manier uit te voeren en dien je bepaalde certificaten te behalen.

Het ontstaan van detachering

Wanneer een bedrijf tijdelijk op zoek is naar personeel, dan kan het zelf op zoek gaan naar personeel. Het vinden van personeel met kennis voor een korte periode is vaak lastig. Bedrijven zijn bijvoorbeeld op zoek naar personeel, omdat er iemand ziek is of het erg druk is. Een detacheringsbureau helpt bedrijven aan vakkundig personeel voor een bepaalde tijd. Zij hebben een groot bestand aan werknemers die op zoek zijn naar een dergelijke opdracht. Zo vervult het detacheringsbureau het zoekproces van bedrijven.

Waarom kiezen voor detachering?

Een werknemer werk voor een bepaalde periode bij een bedrijf. Je krijgt als werknemer dus de kans bij verschillende bedrijven ervaring op te doen. De werknemer zal alles snel onder de knie krijgen en komt in aanraking met veel verschillende functies.

Je hoeft als werknemer niet zelf op zoek naar werk. Het detacheringsbureau zorgt er continu voor dat jij een passende opdracht uitvoert. Zij zorgen er dus voor dat jij aan het werk blijft. Even helemaal ontspannen zit er dus helaas niet in.

Is detachering iets voor jou? Ga dan op zoek naar detachering in Sittard. Hier zullen verschillende detacheringsbureaus zijn, die jou aan een opdracht kunnen helpen. Je hoeft dus niet meer zelf op zoek naar een baan.

Lees ook:  Vastgoed in eigen beheer

No Replies to "Hoe werkt detachering?"