Wat doet een loodgieter?

Iemand die loodgieter is heeft anno 2021 een vrij bede functieomschrijving. Het grootste deel van de dag zal een loodgieter zich bezighouden met het repareren, onderhouden en installeren van riool- en waterleidingen, sanitair. Waar de naam loodgieter dan precies vandaan komt, daar komen we later nog op terug. Je zou kunnen stelen dat loodgieters eigenlijk niet te missen zijn in onze samenleving, ze doen namelijk heel specifiek werk. Dit geldt ook voor beroepen als slotenmakers en elektriciens. Loodgieters worden ook heel vaak ingezet als men een huis gaat bouwen. Hij helpt de mannen van de bouw dan met het goed aanleggen en verwerken van de waterleidingen, maar ook met het aanleggen van verwarmingselementen.

 

De geschiendenis van de loodgiter

De naam loodgieter is erg ouderwets en komt van de hoofdzakelijke dienst van een loodgieter tientallen jaren geleden. Toen werden er namelijk loden pijpen gegoten die vervolgens werden ingezet om ervoor te zorgen dat huizen en appartementen waterdicht zouden zijn. Tegenwoordig bestaat dit eigenlijk niet meer en doet een loodgieter hele andere dingen. Waarschijnlijk is de bekendste taak van een loodgieter tegenwoordig het verhelpen van een lekkage binnen het huis. Het oplossen van zo’n lek is vaak appeltje-eitje voor een loodgieter. Er zijn nog steeds veel loodgietersbedrijven die hier een volledig inkomen uit halen. Deze loodgieters moeten wel zorgen dat ze 24 uur per dag bereikbaar zijn, aangezien veel van hun klusjes onverwachts komen en vaak met spoed moeten worden opgelost. Loodgieter almere is zo’n bedrijf.

Over het bedrijf

Hoe onderscheidt je jezelf van de concurrentie? Simpel! Door alles beter te doen, en dat is nu precies wat loodgieter almere doet. Zij prijzen hun diensten scherper dan andere loodgieters in die regio. Bovendien weten ze waar ze het over hebben en is de service ook nog eens goed. Bij elke klus proberen ze binnen 20 minuutjes op de stoep te staan. Ook zijn ze helder en transparant. Je ziet vaak dat loodgieters absurde bedragen vragen voor klusjes in het weekend of in de late avonduren, daar hoef je je bij loodgieter almere geen zorgen over te maken.

 

loodgieter almere

Lees ook:  Verhuizen naar een nieuw woning

No Replies to "Wat doet een loodgieter?"


    Got something to say?

    Some html is OK