Een KPI dashboard om prestaties te meten

Een KPI dashboard is een dashboard dat weergeeft hoe je bedrijf presteert. KPI staat voor key performance indicator of kritieke prestatie-indicatoren. Wil je de prestaties van je bedrijf verbeteren, dan zul je de prestaties eerst moeten meten. Het KPI dashboard kan je hierbij helpen. Het maken van dit dashboard is echter niet eenvoudig. Zo zullen eerst de kritieke prestatie-indicatoren vastgesteld moeten worden. Vervolgens moet het dashboard nog ontworpen worden. Wil jij dat de prestatie-indicatoren van je onderneming voortaan inzichtelijk zijn? Dan kun je een gespecialiseerd bedrijf inhuren voor het maken van een KPI dashboard.

Zo wordt een KPI dashboard gemaakt

Bij het maken van het dashboard wordt er eerst vastgesteld wat voor jouw bedrijf belangrijke prestatie-indicatoren zijn. Dit gebeurt uiteraard in overleg. Vervolgens worden deze indicatoren meetbaar gemaakt. Het dashboard wordt gelinkt aan de databases waar de organisatie momenteel gebruik van maakt. Zo worden alle prestatie-indicatoren getoond in één overzicht. Belangrijk is dat je data beveilig wordt opgeslagen. Bij het ontwerpen van een KPI dashboard komt dus veel kijken!

Het wordt eenvoudiger om de KPI’s te verbeteren

Doordat je met een KPI dashboard een goed overzicht hebt van de KPI’s van je bedrijf, wordt het ook eenvoudiger om je prestaties te verbeteren. Is het aantal conversies bijvoorbeeld een van je KPI’s, dan kun je in het dashboard op ieder moment inzien hoe hoog het conversieratio is. Als het conversieratio aan de lage kant is, kun je snel stappen ondernemen. Zo zijn er nog veel meer KPI’s die je allemaal tegelijkertijd in het dashboard kunt inzien. Als ondernemer weet je zo precies waar je prioriteiten moeten liggen.

Een KPI dashboard laten maken

Een KPI dashboard kun je laten maken door een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Het dashboard wordt doorgaans ontworpen door een team van data-analisten en programmeurs. Zo krijg je een overzichtelijk dashboard dat alleen de KPI’s toont die voor jouw bedrijf van belang zijn. Wil je een partij inhuren om een dashboard te laten maken? Dan is het aan te raden om goed na te gaan welk bedrijf jou het best van dienst kan zijn.

 

Lees ook:  De toevoeging van een veranda

No Replies to "Een KPI dashboard om prestaties te meten"