Waarom een goed bevochtigde lucht zo belangrijk is

Een goede luchtbevochtiging is essentieel voor iedere omgeving, zowel thuis als op je werk. Dit kun je al heel simpel doen door alle ramen open te zetten de lucht van buiten door te laten waaien. In de zomer natuurlijk makkelijker dan wanneer het buiten koud is. Om tijdens de koudere maanden van het jaar de lucht tóch vochtig te houden heb je automatische luchtbevochtigers. Ben jij iemand die waarde hecht aan schone, vochtige lucht, dan is zo’n apparaat misschien wel iets voor jou. Wees je er op werk ook bewust van. Luchtbevochtiging voor de industrie is minstens net zo belangrijk!

luchtbevochteging

Gezondheid boven alles

Een vochtige lucht heeft verschillende voordelen, zeker op het gebied van gezondheid en welzijn. We hebben allemaal wel eens last gehad van een snotterneus of een pijnlijke keel in de winter. Dit heeft alles te maken met de droge lucht die je in ademt. Dat is op zich al reden genoeg om de lucht in jouw directe omgeving zo vochtig mogelijk te houden, maar er is meer.

Met voldoende vocht in de lucht die je in ademt voorkom je allerlei vervelende pijntjes zoals verkoudheid, keelpijn maar ook infecties. Het gevolg van deze irritaties is dat je er ook nog eens hoofdpijn van kunt krijgen.

Als je ziek wordt kun je ook niet meer normaal naar je werk gaan. Bovendien loop je het risico collega’s aan de steken. Zo zie je maar dat luchtbevochtiging voor de industrie zeker niet onderschat mag worden.

Verzorgde huid

Niet alleen je gezondheid profiteert van vochtige lucht, ook je huid zegt dankjewel. Is de lucht in je directe omgeving te droog, dan verdampt zweet sneller. Dit is de oorzaak van een droge huid. Droge af gescheurde lippen zijn een veel voorkomend gevolg daarvan.

Oplossingen

Je kunt een automatische luchtbevochtiger aanschaffen, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Eerder zeiden we al dat je een raam kunt open zetten, maar dit lastig wordt wanneer het buiten koud is. Een veelgebruikte truc is bijvoorbeeld het kommetje op de verwarming. Vaker stof vegen of stofzuigen heeft ook een positief effect.

Lees ook:  Architectuur van Roermond

No Replies to "Waarom een goed bevochtigde lucht zo belangrijk is"