Kijk jij té veel naar je televisie? Zo verminder je dit!

Als we naar de cijfers van het CBS gaan kijken, dan zien we dat de gemiddelde Nederlanders, zeker in de koudere en regenachtige dagen (het grootste deel van het jaar dus) gemiddeld 4 uur per dag naar de televisie kijkt. Dat klinkt misschien niet eens al zoveel, maar wel als je bedenkt dat de meeste mensen eerst van 9 tot 5 op hun werk zijn. Aan de ene kant is het niet zo vreemd, het kijken van favoriete programma’s wordt als ontspanning gezien na een zware dag op het werk. Toch is het iets om je bewust van te zijn.

Stiekem kijk je dus heel wat meer televisie dan je misschien had gedacht. Zeker als je gepakt bent door een goede serie van een seizoen of 12 met afleveringen van 45 minuten tot een uur. Hoewel volwassenen hier vaak nog niet zo’n last van hebben zijn het juist de jongeren die tot laat in de nacht wakker blijven om een half seizoen in een keer af te kijken.

Wat is een Chromecast

Behalve dat dit heel slecht is voor je slaap-, eet- en levenspatroon in het algemeen, is het ook vrij nutteloos. Veel van deze jongeren zijn dus onbewust een beetje tv-verslaafd. Herken jij jezelf in deze situatie? Dan is het misschien eens tijd om daar verandering in te gaan brengen. Met deze tips kom je in ieder geval al een heel eindje!

1.      Ontdoe je van alle gemakkelijke tools

Wat is een Chromecast? Hou je niet van de domme! Dat kastje dat je gebruikt om jouw Netflix/Videolandseries te streamen naar dat scherm op je kamer. Op de vraag ‘Wat is een Chromecast’ weet jij het antwoord dus wel degelijk. Zolang je jezelf niet ontdoet van al deze gemakzuchtige tools zul je veel televisie blijven kijken.

2.      Slow but steady

Natuurlijk is het lastig om in één keer te stoppen met alles dat je kijkt. Daarom kun je beter stapje voor stapje afbouwen. Kijk bijvoorbeeld eens de helft minder na 1 maand, zak dan nog eens met 25% en voordat je het weet heb je geen televisie meer nodig.

Lees ook:  Iedereen is verbonden met de hele wereld

No Replies to "Kijk jij té veel naar je televisie? Zo verminder je dit!"