Droogtrainen: Hoe doe ik dat?

Als het zomer begint te worden willen steeds meer mensen droog trainen. Er zijn veel uren in de sportschool gestoken om gespierd te worden. Enkel zit hier soms nog een laagje vet overheen. Bij droogtrainen krijgt u meer een spierdefinitie. Dat is ook de reden dat veel mensen willen droog trainen. Ik hoor u echter uzelf al afvragen: hoe train ik droog? Wij leggen het u in deze blog uit. Benieuwd hoe u droog traint? Lees dan gerust deze blog verder!

 

Wat is droogtrainen?

Droog trainen is een belangrijk term binnen de fitness wereld. Bij droog trainen draait het allemaal om zo veel mogelijk vet te verliezen en tijdens dit proces zo veel mogelijk spiermassa te behouden. Dit kan soms een hele opgave zijn en heeft ook tijd nodig. Droog trainen noemen ze ook wel cutten in de fitness wereld. Het doel van minder vet en behoud van spiermassa kan bereikt worden door goede voeding en training. Na afloop gaan uw spieren zich steeds beter laten zien. Zo kunt u in de zomer pronken met uw spieren!

 

Droog trainen en voeding

Bij droog trainen staat de voeding erg centraal. Bij droog trainen komt meestal een bijpassend voedingsschema of dieet waardoor u sneller vet verliest. Bij zo’n voedingsschema of dieet is het doel dat u minder calorieën binnen krijgt en meer energie verbrand. Het is echter erg van belang om wel voldoende eiwitten te consumeren. Eiwitten bevatten eiwitsynthese en bevorderen uw spierbehoud zoveel mogelijk. Daarnaast zult u wekelijks uw aantal calorieën moeten afbouwen om zo vetverbranding te blijven stimuleren. Als u dit volhoud zult u na afloop minder vet hebben en meer spierdefinitie. Naast de voeding zijn de trainingen ook belangrijk. Bij droog trainen zet u vaak de intensiviteit wat hoger dan bij normale trainingen. De intensiteit kunt u verhogen door minder vak pauzes te nemen tussen uw setjes door. Ook kun je het aantal herhalingen verhogen, zodat je meer calorieën verbrandt. Een belangrijke tip bij droog trainen is dat u niet te snel moet afvallen. De vraag blijft nog steeds hoe train ik droog in plaats van hoe val ik snel af? Het beste is om elke week 0,5 kilogram af te vallen. Zo merkt u er ook weinig van in uw spiermassa.

 

hoe train ik droog

Lees ook:  Hoe start je met padel?

No Replies to "Droogtrainen: Hoe doe ik dat?"


    Got something to say?

    Some html is OK