De voordelen van een kat

Veel mensen hebben een kat of hond. Echter wanneer u voor de keuze staat om uw eerste huisdier uit te kiezen, dan raden wij u aan om een kat te nemen mits u de tijd en ruimte heeft voor een hond. Een kat brengt namelijk meerdere voordelen met zich mee. Een kat past beter in een druk leven dan een hond. Dit komt doordat een kat minder aandacht nodig heeft dan een hond. Een hond moet uitgelaten worden terwijl een kat op de kattenbak kan. Daarnaast kunt u uw kat vertroetelen met kattenspeeltjes. Benieuwd naar welke voordelen een kat met zich mee brengt? Lees dan gerust verder!

 

De positieve effecten die een kat brengt

Een van de beste voordelen die wij kunnen benoemen is dat katten stress reduceren. Wanneer u over het algemeen best gestrest bent, is het aan te raden om een kat te nemen. Uit onderzoek is gebleken dat katten stress verminderen. Dit heeft te maken met dat u altijd een maatje heeft. U heeft altijd iemand om voor te zorgen en mee te knuffelen. Een kat maakt mensen al snel relaxter en vrolijker. Naast de stress die een kat reduceert, reduceren katten ook de kans op een hartaanval. Dit is uit onderzoek gebleken. Mensen met een kat hebben 30% minder kans op een hartaanval dan iemand zonder kat. Mocht u een kinderwens hebben dan is een kat ook geschikt. Katten zorgen ervoor dat kinderen minder snel last hebben van allergieën. Bovendien ontwikkelen kinderen meer empathie en verantwoordelijkheid als ze met een huisdier opgroeien. Een ander opmerkelijk voordeel is dat mensen die alleen wonen zich minder eenzaam voelen wanneer zij een kat hebben. Bovendien helpt een kat tegen depressies. Er zijn nog tal andere voordelen die een kat met zich mee brengt.

 

Een kat kan alleen zijn

Ook een groot voordeel is dat katten makkelijker alleen kunnen zijn. Met honden moet u rekening houden met het uitlaten van de hond. Een kat kan makkelijk alleen thuis blijven. Met genoeg eten, kattenspeeltjes en slaapplekken zal een kat heel ver kunnen komen! Ga je spontaan een nachtje weg, dan hoef je je over je kat in ieder geval geen zorgen te maken, die vermaakt zich wel!

 

kattenspeeltjes

Lees ook:  Alles voor je huisdier bij Dierenziekenhuis Eindhoven

No Replies to "De voordelen van een kat"


    Got something to say?

    Some html is OK