De beste tips voor een opgeruimde slaapkamer

Het opruimen van je slaapkamer is één ding, maar het opgeruimd houden is iets anders. Ondanks dat velen graag een opgeruimde slaapkamer willen, is het toch lastig om deze opgeruimd te houden. Het kost weinig moeite, maar wanneer het erop aankomt, is het toch veel werk. Het is daarom belangrijk dat je het niet te ver laat komen, maar ervoor zorgt dat je slaapkamer altijd is opgeruimd. Hoe je dit het beste kunt doen? Wij geven je in deze blog een aantal onmisbare tips!

Een vaste plek voor alles

Wil je het opgeruimd houden in je slaapkamer? Zorg dan dat je voor al je spullen een vaste plek hebt. Door niet zomaar overal wat neer te leggen, maar het een vaste plek te leggen, voorkom je dat je op een bepaald moment alles in één keer moet opruimen. Dit kost niet alleen veel moeite, je hebt er waarschijnlijk op dat moment ook geen zin in. Heb je iets gebruikt en ben je van plan om dit niet meer te gebruiken? Leg het dan meteen op de vaste plek neer, zodat je het ook niet kwijt kunt raken.

Een goed begin van de dag

Een goed begin van de dag zet vaak al de toon voor de rest van de dag. Probeer dan ook altijd goed de dag te beginnen door een vaste routine aan te houden wanneer je wakker wordt. Zet bijvoorbeeld altijd een raam open, maak meteen het bed op en ruim alle kleren op van de dag ervoor. Door dit meteen te doen, voorkom je uitstelgedrag of dat je het helemaal niet meer zult doen. Daarnaast geeft dit opgeruimde gevoel ook motivatie om de rest van de dag alles meteen op te ruimen. Wil je niet alleen weten hoe je jouw slaapkamer opgeruimd blijft houden, maar ook verlichting tips voor in je woonkamer? Je leest er meer over in deze blog!

Dé stoel in jouw slaapkamer

Iedereen kent wel dé stoel in de slaapkamer. De stoel waarvan je bijna niet ziet dat het een stoel is aangezien er een berg kleding op ligt. Het is enorm makkelijk om dé stoel in de slaapkamer te gebruiken, het is simpelweg een eenvoudige manier om ergens je kleren te leggen. Maar de stoel zorgt niet voor een opgeruimde kamer, dus daar moet verandering in komen! Zorg ervoor dat je geen enkel kledingstuk op de stoel legt, maar meteen in de kast of was op doet bergen. Zo wordt namelijk de verleiding om er later nog meer kleding op te leggen kleiner.

Lees ook:  Maak je huis brand schoon

No Replies to "De beste tips voor een opgeruimde slaapkamer"