Hoe kun je goedkoper leven?

Het leven wordt alleen maar duurder, doordat de prijzen blijven stijgen. Dit zorgt ervoor dat iedereen op zijn geld moet letten en daardoor andere keuzes moet maken. Het is even wennen, maar het is mogelijk om goedkoop te leven. In deze blog lees je hoe je goedkoper kunt leven.

Bespaar op je eten

Door op je eten te besparen kun je jezelf heel veel geld besparen. Denk aan een tussendoortje kopen met koffie op het station. Of een extra drankje bij de bioscoop. Het afhalen van eten omdat je te lui bent om te koken. Dit zijn allemaal voorbeelden waarbij je onnodig geld uitgeeft om eten en drinken te kopen. Neem jezelf voor om per week boodschappen te doen voor precies een week. Spreek met jezelf af wanneer je een dag mag uiteten of iets extra’s mag kopen, maar houd je hier ook aan. Je zult zien dat je heel veel geld bespaart op het extra kopen van eten en drinken.

Koop minder spullen

Koop jij wel eens onnodig spullen die je eigenlijk niet nodig blijkt te hebben? Dat is zonde van je geld. Koop alleen spullen als je écht iets nodig hebt omdat het kapot is of omdat het toe is aan vervanging. Ga bewuster om met je koopgedrag en schrijf je aankopen op in een notitieboekje om zo je uitgaven per maand bij te houden aan spullen.

Investeer in groene stroom

Het is een investering om aan te schaffen, maar in de toekomst zul je goedkoper gaan leven van je investering. Groene stroom is momenteel niet meer weg te denken in je huis. Door jinko solar te installeren investeer je in de toekomst doordat je stroom opwekt door zonne-energie.

Let op aanbiedingen en koopjes

Laat je niet altijd verleiden door koopjes of aanbiedingen, maar bijvoorbeeld met kleding kun je hier echt profijt van hebben. Zo kun je in de zomer al je winterkleding kopen voor vaak de helft van de prijs en andersom ook. Dit scheelt heel veel geld én je hebt je winterkleding al hangen. Daarnaast kun je in de gaten houden wanneer apparatuur wordt afgeprijsd. Met feestdagen worden er vaak spullen afgeprijsd waardoor je bewuster bezig bent in plaats van het hele bedrag te kopen.

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook manieren om te ontspannen na een zware werkdag.

Lees ook:  Ga je verhuizen? Hier moet je aan denken!

No Replies to "Hoe kun je goedkoper leven?"