Beste soort messen

In de keuken kun je veel verschillende soort messen vinden. Van Duits design tot Japanse damast messen. Maar wat is eigenlijk het beste voor de thuis kok welk mes kun jij het beste gebruiken? Onder professionele chefs is er een gedeelde opinie dat een Japans koksmes het beste is maar dat je wel goed moet opletten. Ze zijn erg dun en delicaat en je moet er goed voor zorgen dus niet iets voor een onhandige chef-kok. In deze blog zullen wij wat meer vertellen over De verschillende soorten messen op de markt.

Japanse messen vs Duitse messen

Een keuze die veel mensen moeten maken is of zij voor een Japans keukenmes of een Duits keukenmes gaan. En wat dit betreft is het voornamelijk persoonlijke keuze. Een mes uit het oosten is dun en licht en hun constructie maakt ze erg geëigend voor delicate taken, zoals groente en vis snijden. Daarentegen zijn Duitse messen zijn wat lomper en steviger. Je moet ze ook vaker slijpen aangezien het staal niet zo goed is. Duitse messen zijn dan ook geëigend voor de wat grovere taken in de keuken. Zoals een kip ontleden.

Damast

De meeste Japanse koksmessen gebruiken een speciaal soort staal dat damast staal heet. Door hard en zacht staal in lagen te vouwen en dat om een harde kern te plaatsen krijgen de messen erg unieke vaardigheden. Zo zijn ze bijvoorbeeld erg flexibel in tegenstelling tot andere messen. Ook zorgt het harde staal in het centrum dat het mes veel langer scherp blijft. Dit is vooral handig voor professionele kokken die veel meters maken met hun messen en ze niet om de paar uur willen slijpen.

Het juiste soort mes

Er zijn veel verschillende soorten messen dus het juiste mes kiezen voor de juiste taak is erg belangrijk. De juiste lengte en breedte kiezen voor de taak hangt vaak van de gebruiker af. Het hangt echter ook af van de gebruiker. Er zijn natuurlijk verschillende soorten die aangeraden worden voor bepaalde taken. Wat wij aanraden is eerst wat goedkopere messen te kopen om te kijken welke vorm voor jou het prettigst is en als je eenmaal je favoriete vorm hebt dan in een goed mes te investeren.

 

Lees ook:  Over BHC

No Replies to "Beste soort messen"


    Got something to say?

    Some html is OK