Het toepassen van Computer Vision software

Computer vision is het proces waarbij kunstmatige systemen beelden kunnen laten begrijpen. Hierbij moeten diverse computers en apparaten in staat zijn om verschillende afbeeldingen en video’s te analyseren en te interpreteren. Deze systemen moeten uiteindelijk zelf beslissingen kunnen nemen op basis van de afbeeldingen. Dit kan een efficiënte uitving zijn voor diverse branches.

Toepassingen van computer vision software

Beeldherkenning kan ingezet worden voor diverse bedrijven en branches. In de zorg kan beeldherkenning gebruikt worden bij het constateren van diverse ziekte. Dit kan gedaan worden door het systeem aan te leren van diverse diagnoses en de bijhorende afbeelding en/video’s. In het begin stadium zal hier altijd nog een menselijke controle over zijn. Daarnaast kan beeldherkenning gebruikt worden in de voedselindustrie, het kan ingezet worden bij kwaliteitscontroles, proces optimalisatie en het verminderen van down time. Een van de aangeboden software, is die van computer software vision.

Hoe werkt computer vision

De systemen werken door het plaatsen van diverse camera’s op tactische en belangrijke plaatsen in een productie- of logistiek proces. Door de vision technieken is het mogelijk om iets afwijkends vroegtijdig vast te stellen. Hierdoor kan op een vroegtijdige manier problemen voorkomen of opgelost worden. De systemen maken gebruik van een netwerkverbinding, hierdoor kan er op een webpagina getoond worden wat het systeem precies aan het doen is. De data word verzameld en kan ook teruggelezen worden. Door middel van de internetverbinding is het mogelijk om het systeem aan andere apparaten te koppelen zoals MES-systemen en ERP-systemen.

Andere voorbeelden van AI

In 2021 zullen er steeds meer voorbeelden komen van AI in het dagelijkse leven. Een populair voorbeeld is cybersecurity door middel van AI. Door het coronavirus zijn veel bedrijven overgegaan naar een digitale platformen, echter is er ook steeds meer sprake van grote cyberaanvallen die door hackers gedaan worden. Door het digitaliseren met name tijdens het coronavirus is het uitermate belangrijk dat hackers niet aan gegevens kunnen komen van klanten en cliënten. Daarom zal in 2021 steeds meer interesse zijn voor AI in combinatie met cybersecurity. AI kan ingezet worden voor het detecteren van pogingen van infiltratie door onbekende slimme systemen. Pegamento biedt nog meer mogelijkheden voor het toepassen van AI.

Lees ook:  Zo geef je het gaafste feestje!

No Replies to "Het toepassen van Computer Vision software"


    Got something to say?

    Some html is OK