Emigreren naar Spanje

Je hebt de knoop doorgehakt. Je gaat emigreren naar Spanje! Zo’n 55.000 Nederlanders zijn je voorgegaan. Spanje is hiermee dan ook het populairste emigratieland voor Nederlanders binnen de EU. Maar waar moet je allemaal aan denken voordat je gaat emigreren naar Spanje?

Voorbereiden

Voordat je gaat emigreren moet je een aantal dingen voorbereid hebben. Hieronder worden een aantal van deze zaken opgesomd:

Taalcursus

Bij een emigratie naar Spanje is het aan te raden de basis van de taal enigszins te beheersen. Wees er echter wel bewust van dat Spanje meerdere talen heeft. Controleer goed welke taal in de regio waar jij naartoe verhuist gesproken wordt. Wil je graag de Spaanse taal leren spreken? Doe dan alvast in Nederland een taalcursus.

Uitschrijven gemeente Nederland

Als je gaat emigreren moet je je bij uw laatste woongemeente uitschrijven uit Nederland. Hierbij geef je aan dat je gaat verhuizen/emigreren naar Spanje. Als u bent uitgeschreven wordt ook je zorgverzekering automatisch beëindigd.

Inschrijven gemeente in Spanje

Je moet je in Spanje inschrijven om als inwoners opgenomen te worden in de gemeente. Dit kan in het gemeentehuis van uw woongemeente.

NIE nummer aanvragen

Dit is hetzelfde als het Burgerservicenummer in Nederland. Je hebt een NIE nummer nodig als je langer dan drie maanden in Spanje gaat verblijven. Zonder een NIE nummer kom je vrijwel nergens. Je hebt dit nummer bijvoorbeeld nodig voor het sluiten van contracten en het openen van een bankrekening. Een NIE nummer aanvragen kun je bij de nationale politie.

Bankrekening openen in Spanje

Een bankrekening openen in Spanje is ook noodzakelijk als je gaat emigreren. Hier heb je wel je NIE nummer voor nodig dus deze moet je wel al hebben aangevraagd.

Werk zoeken

Houd bij het zoeken van werk rekening dat de werktijden in Spanje langer zijn dan in Nederland. Kijk niet raar op als je werkdag van 9 uur ‘s ochtends tot 7 uur ’s avonds duurt. In Spanje hebben ze wel vaker een langere lunchpauze en kunnen ze tussendoor een siësta houden. Daarnaast zijn de lonen in Spanje een stuk lager dan in Nederland, maar over het algemeen is Spanje dan ook wel weer een goedkoper land.

Je spullen in Nederland verhuizen

Waarschijnlijk neem je niet al je spullen mee naar Spanje. Een verhuisbedrijf in Alkmaar kan je helpen om jouw spullen te verhuizen.

Koffers pakken

¡Vamos!

Lees ook:  Waar let je op bij het kopen van kunststof kozijnen? 

No Replies to "Emigreren naar Spanje"


    Got something to say?

    Some html is OK