Alles wat je moet weten over een verhuurhypotheek

Hoewel ‘hypotheek’ een vrij bekend begrip is, wordt de term ‘verhuurhypotheek’ vaak verkeerd begrepen. Je hebt toch helemaal geen hypotheek nodig als je gaat huren? Dat klopt inderdaad, en dat is ook niet wat met verhuurhypotheek wordt bedoeld. Voor de mensen die dieper zitten in de huizenmarkt en het investeren in vastgoed zal het misschien wat sneller duidelijk zijn. Je gebruikt een verhuurhypotheek dan ook wanneer je van plan bent een woning te kopen en te verhuren. Je krijgt een hypotheek van een geldverstrekker die ervoor zorgt dat je nog rendement maakt op je geld.

 

hypotheek rente

Voorwaarden

Wat wel kan en wat niet is sterk afhankelijk van wie jouw geldverstrekker is. De een verbied bijvoorbeeld om zelf te kiezen waar je een huis koopt. Het kan zo zijn dat de geldverstrekker heeft bepaald in welke plaatsen jij een woning ‘krijgt’. Dit heeft te maken met risicovolle gebieden. Het is natuurlijk zo dat je in Amsterdam Zuidoost meer risico loopt dan op het platteland van Friesland. Verder is het mogelijk om de verhuurhypotheek en de verhuurhypotheek rente af te lossen zonder boete te betalen.

 

Wat zijn de rente van een verhuurhypotheek?

Natuurlijk zitten er ook een aantal adertjes onder het gras wanneer je een verhuurhypotheek afsluit, waarvan de rente de grootste is. Sluit je een verhuurhypotheek af, dan betaal je meer rente dan de rente die je betaald over de hypotheek van je eigen huis. Hoeveel verhuurhypotheek rente je precies moet betalen is afhankelijk van een aantal factoren. Er wordt onder andere gekeken naar je inkomen en looptermijn van de lening. Vaak geldt dat hoe langer de looptermijn is, hoe meer verhuur hypotheek rente je betaald. Je kunt tot maximaal 4 woningen in bezit hebben. Tenminste, dit is het advies van de geldverstrekkers. Ben je van plan meer woningen te gaan kopen, dan kun je beter professionele hulp vragen van een adviseur. Kom je in een situatie dat je jouw eigen hypotheek moet gaan omzetten naar een verhuurhypotheek, bijvoorbeeld door emigratie naar het buitenland, dan is dit ook geen probleem.

Lees ook:  Container huren in de omgeving van Katwijk

No Replies to "Alles wat je moet weten over een verhuurhypotheek"


    Got something to say?

    Some html is OK