Zo herken je een echte Rotterdammer!

Wil je misschien wel in Rotterdam gaan wonen en ben je benieuwd naar hoe de typische Rotterdammer nu is of wil je weten hoe Rotterdams je nu werkelijk bent? Wat de reden ook is, je kunt het karakter van alle Rotterdammers niet op één hoop gooien. Dat gezegd hebbende is het wel zo dat er wat karaktertrekken worden toegewezen aan Rotterdammers. Wil je weten wat die karaktertrekken zijn? Lees dan hier over de Rotterdammer… 

Mouwen opstropen 

Een typische Rotterdam is iemand met het ‘niet lullen maar poetsen’ motto. Zij zitten niet bij de pakken neer als ze een lekke band hebben. Geen lange verhalen, aanpakken. Rotterdammers staan bekend als harde werkers die niet te beroerd zijn om iets aan te pakken. Dat was natuurlijk van oudsher al nodig met het werk in de haven dat er in Rotterdam is. 

Recht voor de raap

Een Rotterdam zal er geen doekjes om winden. Zij zeggen direct waar het op staat. Ze staan ook bekend als trouw, aan zichzelf en aan een anderen. Er zijn veel ruwe bolster blanke pit mensen onder de Rotterdammers. Over het algemeen zijn Rotterdammers wat grover gebekt. Ze zijn echt, rouw en trots. Wat dat betreft weet je goed wat je aan een Rotterdammer hebt, duidelijk. 

Rotterdammers gebruiken ook typische Rotterdamse woorden en uitdrukkingen. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Ben je van de pot gepleurd? Dit betekent: ben je helemaal gek geworden? 
  • Een halfie krop. Dit betekent: een half brood. 
  • Dat komt zo uit de haven. Dit betekent: dat is gestolen. 

Liefde voor 010 van Feijenoord tot aan 010afvalcontainers aan toe 

De liefde voor 010 gaat diep bij de echte Rotterdammer. Veel Rotterdammers zijn fanatiek supporter van Feyenoord en zijn regelmatig in De Kuip te vinden. Officieel heet De kuip Stadion Feijenoord, maar dat ga je een Rotterdammer niet horen zeggen.  

010afvalcontainers-3

Rotterdammers zijn verknocht aan het stukje 010. Dat kan zover gaan dat daardoor, bijvoorbeeld voor het huren van een afvalcontainer, een bedrijf met 010afvalcontainers eerder wordt gekozen dan een ander bedrijf dat afvalcontainers verhuurt. 010afvalcontainers wordt dan toch gezien als een bedrijf met de echte typische Rotterdamse mentaliteit. De kans is trouwens ook groot dat dit ook geldt voor een bedrijf dat zich 010afvalcontainers noemt. 

Lees ook:  Koop Tik Tok-volgers

No Replies to "Zo herken je een echte Rotterdammer!"