Recruitment verbeteren in de ICT 

Veel bedrijven hebben moeite om de juiste medewerkers aan te trekken. Terwijl de juiste mensen op de juiste plek, zoveel scheelt in productiviteit. Het is dus slim om de recruitment bloedserieus te nemen. Alleen veel ondernemers weten dan niet zo goed hoe ze dat nu precies moeten aanpakken. Zeker in de ICT is dit een probleem. Hoe pak je dit dan goed aan? Lees het hier. 

Sales recruitment 

Een groot probleem in de ICT is dat er een grote kenniskloof zit tussen ICT’ers en klanten. Dit betekent dat je met de recruitment niet alleen moet kijken naar ICT’ers die communicatief sterker vaardig zijn dan normaal. Het is ook van belang dat je een goede sales recruitment hebt. Met een goede sales recruitment kun je er namelijk voor zorgen dat diegene die de sales (of beter gezegd relatiebeheer) gaat doen, ook wat ICT en productkennis heeft. Dan heb je een  bruggenbouwer tussen de klant en de ICT’ers. Kortom? Zet in op enkele communicatief vaardige ICT’ers en zorgen voor een goede sales recruitment. 

Recruitment uitbesteden 

Als de recruitment wordt uitbesteedt, weet je zeker dat er de volle aandacht voor is. Daarnaast wordt er in een ander vijver gevist dan gebruikelijk. Het gaat normaal toch al snel via via. Tot op bepaalde hoogte werkt dat, maar niet helemaal. Zeker niet als er meer vraag is dan aanbod. Detachering is ook een optie.

Meeloopdagen en testen 

Wat ook kan helpen is dat meeloopdagen en bepaalde testen onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure. Op die manier kun je al een scheiding maken en heb je wellicht meer inzicht in de vaardigheden van een potentiële medewerker. Ten slotte is het ook altijd nog een optie om medewerkers intern op te leiden. 

sales-recruitment-2

Geen wonderen 

Met recruitment alleen ben je er niet. Het heeft dus ook geen zin om wonderen te verwachten van de recruitment. De bedrijfscultuur, de salarissen, de flexibiliteit en waardering: het zijn allemaal factoren die van invloed zijn op het functioneren van een medewerker.  

Als een functie maar moeilijk in te vullen blijkt, is het misschien wel zo dat de functie niet zo geschikt is. Dit kan bijvoorbeeld komen door een bij elkaar geraapt takenpakket, met dingen die eigenlijk niemand leuk vindt. Soms is dan de oplossing om de taken te verdelen over je medewerkers. 

Lees ook:  Jouw zoektocht naar een baan die bij je past

No Replies to "Recruitment verbeteren in de ICT "