Word een excel expert met deze 3 tips!

Ben je nog maar net begonnen met het werken met Excel en denk je dat jouw Excel vaardigheden wel een boost kunnen gebruiken? Het worden van een excel expert is niet moeilijk als je deze simpele tips volgt!

Voeg meerdere rijen tegelijk in

Soms loop je tegen het probleem aan dat je gegevens mist en dus nog niet kunt invullen. Op het moment dat je de gegevens dan wel hebt, wil je ze natuurlijk tussen alle andere gegevens terugzetten. Voordat je begint met het creëren van een nieuwe regel voor elk gegeven dat je hebt, kun je een snellere manier gebruiken. Dit kan je doen door simpelweg het aantal regels dat je wilt invoegen te selecteren in je document en deze dan met de optie Invoegen tussen alle andere rijen te plakken. Ook is het handig om sommige rijen vast te zetten.

Gebruik filters als een echte excel expert

Met de filteropties in Excel kun je heel veel dingen doen. Zo kun je bijvoorbeeld op een snelle manier lege cellen uit je bestand verwijderen. Als je bijvoorbeeld een kolom hebt met veel lege cellen, dan kun je elke rij die bij die kolom een lege waarde heeft verwijderen. Dit doe je door onder Gegevens > Filters, de optie Lege cellen aan te vinken. Op deze manier heb je alleen de rijen over waar er wel data in de cellen staat.

Een andere manier van filteren is het maken van een unieke lijst. Zo kun je snel alle verschillende waarden die in een kolom staat in een lijst neerzetten. Dit is handig wanneer je een register hebt met elke werknemer en zijn of haar afdeling. Als je wilt weten welke afdelingen er allemaal zijn, kun je onder Gegevens > Sorteren en filteren > Geavanceerd deze filter gebruiken.

Maak van een rij een kolom en andersom

Een laatste tip die iedere excel expert veel gebruikt, is het veranderen van een rij in een kolom en vice versa. Dit doe je door eerst de gegevens te kopiëren en dan met de optie Plakken speciaal te transponeren. De gegevens die eerst verticaal uitgelijnd stonden, staan nu horizontaal.

 

 

excel expert

Lees ook:  Een persoonlijke website

No Replies to "Word een excel expert met deze 3 tips!"


    Got something to say?

    Some html is OK