De richtlijnen van een goede EHBO verbandkoffer

Iedereen hoort thuis standaard een EHBO-koffer te hebben. Wanneer er een ongeluk gebeurd is het fijn als u de nodige hulpmiddelen in de buurt heeft. Een EHBO-koffer is er voor de eerste hulp bij ongelukken. Daar staat EHBO ook voor afgekort: Eerste Hulp Bij Ongelukken. Zo kunt u bijvoorbeeld een wond schoonmaken of zorgen dat de bloeddruk afneemt. In een EHBO-verbandkoffer zitten verschillende standaard materialen zoals bijvoorbeeld een redding deken of een zwachtel. Een EHBO-koffer is ook altijd verplicht op een werkplek. Benieuwd naar de standaard benodigdheden van een EHBO-koffer? Lees dan gerust verder om erachter te komen of u EHBO-koffer compleet is of niet!

Richtlijnen

De hulpmiddelen in een EHBO-koffer kunnen bijvoorbeeld u helpen bij het verbinden van een wond. De benodigdheden hiervoor zitten in een verbanddoos. Nationaal heeft Het Oranje Kruis fonds richtlijnen opgesteld waar een complete EHBO-koffer aan moet voldoen. Deze richtlijnen zijn niet verplicht om te volgen, echter is het wel erg aan te raden om de richtlijnen te volgen. Zo kunt u voorkomen dat wonden gaan ontsteken of geïnfecteerd worden. Bij een werkplek of openbaar gebouw hoort altijd een Bhv’er te zijn die ervoor zorgt dat deze verbanddoos compleet is. Dit biedt meer veiligheid binnen de organisatie. Er zijn verschillende verbanddozen. Voor elke EHBO-koffer zijn richtlijnen opgesteld. Deze verbanddozen zijn: een basis verbandkoffer, bedrijf verbandkoffer, Eerste hulp verbandkoffer en een sport verbandkoffer. Wij gaan u de richtlijnen van de meest gangbare EHBO-koffer voorleggen. Zo weet u of u alle juiste benodigdheden heeft.

Inhoud EHBO-koffer

Zoals benoemd gaan we de meest gangbare EHBO-koffer doornemen. Deze horen verschillende hulpmiddelen te bevatten. Zo hoort er standaard een stompe schaar in te zitten om kleding mee open te knippen. Deze schaar is stomp zodat de huid niet mee geknipt wordt. Daarnaast horen er standaard pleisters in uw EHBO-koffer te zitten. Ook horen er meerdere gaaskompressen in te zitten en minimaal één snelverband voor wonden. Bovendien horen er ook nog meerdere elastische verbanden in te zitten, een pincet, tekentang en wegwerphandschoenen. De wegwerphandschoenen zijn er om te voorkomen dat er vuil in de wond komt. Er hoort ook standaard des infecterende alcohol in te zitten. Daarnaast is het aan te raden om standaard hydrofiel zwachtel en hecht strips in uw EHBO-koffer te hebben. Met al deze middelen zult u de gevolgen kunnen beperken.

 

zwachtel

Lees ook:  Hoe kunt u uw bedrijf duurzamer maken?

No Replies to "De richtlijnen van een goede EHBO verbandkoffer"


    Got something to say?

    Some html is OK