Wonen in Utrecht 

Utrecht de stad die men in Utrecht zelf ook wel ‘Utreg’ of ‘Utereg’ noemt. Het is de hoofdstad en de gemeente van provincie Utrecht. Er wonen in de stad Utrecht circa 309.000 inwoners. Utrecht is een populaire stad. 

Geschiedenis 

Utrecht is niet alleen een populaire stad, het is ook een oude stad. Het is zelf één van de oudste steden die ons land rijk is. De stad is ontstaan als een zogenaamde Romeinse fortificatie. Men noemde het Traiectum. Het was een Romeins fort omstreeks het jaar 50. Als je door Utrecht loopt zul je ook vast een historisch gevoel ervaren. 

Wat is er te zien 

Utrecht is een mooie stad, waar veel te zien is. Er staan zoveel mooie oude panden. Wat sowieso leuk is, dat zijn de leuke straatjes en de grachten, met vele eetgelegenheden. Daar straalt de gezellige sfeer vanaf. Af en toe vaart er een bootje door de gracht. In de zomer is het er dan ook aangenaam druk wat nog wordt versterkt door de sfeervolle verlichting. 

Het zijn niet alleen de grote gebouwen, zoals de Domkerk en de Sint-Janskerk, die mooi zijn. Je kunt er ook heerlijk genieten van kleine plaatselijke winkeltjes. Zoals bijvoorbeeld ‘De Utrechtse Droom’, een winkel met heerlijk oudhollands snoep, mosterd en leuke kleine spulletjes die een gevoel van terug in de tijd geven. De winkel roept nostalgie op en is sfeervol ingericht. 

Spoorwegmuseum 

Niet voor niets staat het Spoorwegmuseum in Utrecht in de top 10 van de meest bezochte musea in ons land. Dit is een zeer bijzonder museum, gevestigd in een voormalig treinstation. Bijzonder hieraan is dat het treinstation volledig in originele staat is hersteld. Dit zorgt dus voor een geweldige terug in de tijd beleving. Hier zie je van alles: van de uitvinding van de trein tot aan stoommachines.  

container-huren-utrecht-2

Container huren Utrecht 

Wil je komen wonen in Utrecht? Dan raden we een container huren in Utrecht aan. Een container huren in Utrecht gaat vrij makkelijk, maar voor een container huren in Utrecht moet je wel op tijd zijn. Als je al aan het verbouwen bent en je moet dan nog een container huren, is dat natuurlijk een beetje mosterd na de maaltijd. Dat is niet alleen vervelend voor jezelf, maar ook voor je Utrechtse buren. Geen goede start dus. Tip nodig voor een verbouwing? Lees dan ook over de badkamer verbouwing.

Lees ook:  De toevoeging van een veranda

No Replies to "Wonen in Utrecht "