Whisky proeverij organiseren

Een whisky proeverij organiseren is iets waar meer werk in gaat zitten dan de meeste mensen denken. Laten we beginnen met waarom je dit moet doen: het is super gezellig en je combineert, hopen we, heerlijke whisky smaken met goed eten en nog betere mensen! Maar er gaat heel wat planningswerk in zitten. Wil jij weten hoe je je zo goed mogelijk kan voorbereiden op een whisky proeverij organiseren? Dan raden we je aan om vooral even verder te lezen!

Een gevarieerd whisky aanbod

Zorg er niet voor dat je enkel één soort whisky aanbied, laat mensen een avontuur bewandelen! Je moet niet alleen maar Franse Sherry cask whisky’s of rokerige Speyside op tafel zetten. Zorg ervoor dat je een mooi en gebalanceerd aanbod van whisky’s hebt. Ze hoeven ook echt niet allemaal super duur te zijn, sommige whisky’s zijn goedkoop én lekker, je komt er alleen maar achter als je het uitprobeert! Zowat alle soorten whisky vind je hier. Nog een tip, print een paar pagina’s uit waar je een verhaal opschrijft over de geschiedenis en de smaak van de whisky’s, dit zorgt voor een nóg betere ervaring. Zorg ook dat je een palette ‘resetter’, zoals water zonder prik, hebt.

Smaakcombinaties

Bij een whisky proeverij hoort ook bijbehorend eten! Whisky is meer dan een genotsproduct, het is een smaakverbeteraar. Zo kan je bij een heerlijk rokerige whisky toast met rokerige zalm combineren. Deze smaken verheffen elkaar naar een nieuw niveau. Daarnaast kan je bijvoorbeeld ook melk chocolade combineren met een zachte fruitige Sherry Cask of Port Cask whisky combineren. Zorg er dus voor dat je, na je whisky selectie, een voedselparing uitkiest! Als je van Port Cask houdt, dan ben je waarschijnlijk ook een rode wijn fan, maar is dat wel gezond? Dat lees je hier!

Breng geen mixwhisky mee

Natuurlijk, over smaak valt niet te twisten, maar wanneer je een whisky proeverij doet organiseren dan worden daadwerkelijke whisky’s verwacht. Merken zoals Ballantines, Jack Daniels en Chiva Regal hebben veelal mixwhisky’s. Hiermee wordt bedoeld dat dit whisky’s zijn waar veelal cola of andere soft dranken bijgevoegd worden. Natuurlijk, ook deze merken hebben kwalitatieve whisky’s er tussen zitten, maar het zullen er niet dondersveel zijn.

De juiste mensen

Het is heel belangrijk dat je mensen er bij hebt die bereid zijn om nieuwe dingen te proberen en een affiniteit met whisky hebben. Iemand die er niet van geniet/niks met whisky heeft zal niet kunnen genieten van jou harde organiserende werk. Dit zou natuurlijk eeuwig zonde zijn en je gepassioneerde whiskyverhalen zullen dan op dove oren vallen. Hou jij wel van feest, kijk dan eens naar deze feest tips!

Lees ook:  Waarom je met Braziliaans Jiu Jitsu zou moeten beginnen

No Replies to "Whisky proeverij organiseren"