Is wijn gezond?

Wijn is een van de meest gedronken dranken ter wereld. Al eeuwen wordt de drank gebruikt om iets te vieren of om gewoon te genieten. Zo drinken veel mensen bij een diner een glas wijn en drinken veel volwassenen wijn tijdens een avondje uit. Wijn bevat net zoals bier alcohol dus dan kan wijn nooit gezond zijn toch?

Is het gezond om wijn te drinken?

Sommige mensen zeggen dat het drinken van witte wijn gezond is. Anderen zijn het hier niet mee eens en zeggen dat rode wijn gezond is. Weer anderen zeggen dat het beide ongezond is. Wie van deze partijen heeft er nu gelijk? Heel kort gezegd hebben ze beide gelijk. Wijn heeft een aantal gezondheidsvoordelen , maar kan ook zeer schadelijk voor je zijn. Er zijn heel wat onduidelijkheden over wijn. Dit artikel probeert je hier wat opheldering over te geven!

Witte wijn of rode wijn?

Sommige mensen beweren dat rode wijn gezondheidsvoordelen heeft. Is witte wijn daardoor meteen slecht en niet gezond voor het menselijk lichaam? Dat lees je hieronder

Gezondheidsvoordelen rode wijn

Uit onderzoek blijkt dat het drinken van een glas rode wijn per dag net zo effectief kan werken als bepaalde diabetesmedicijnen. Zo wordt er beweerd dat de voedingsstoffen in rode wijn in staat zijn om bloedsuikerwaarden te controleren. Wijn van rode druivenvellen bevat veel polyfenolen en deze antioxidanten zijn van nature goed in het reguleren van de bloedsuikerwaarden. Op dit moment is er zelfs een onderzoek bezig of deze sterke antioxidanten in staat zijn om diabetes te voorkomen.

Gezondheidsvoordelen witte wijn

Deze soort wijn bevat resveratrol wat zorgt voor een bevordering van het uithoudingsvermogen en een bescherming van je hart. Witte wijnen uit Zuid Frankrijk en Spanje bevatten een hoog percentage resveratrol. De alcohol die in witte wijn zit heeft een desinfecterende werking. Loop je verwondingen op en heb je alleen wijn in de buurt? gebruik dan wijn om de wond tijdelijk te ontsmetten. Dit kan helpen om schadelijke bacteriën te voorkomen en kan ervoor zorgen dat de wond sneller heelt.

Portugese wijnen aanschaffen

Buiten wijnen uit Frankrijk en Spanje heb je ook wijnen uit andere landen. Zo kun je wijn kopen die gemaakt is van druiven in Portugal. Portugese wijnen kopen kan makkelijk via verschillende winkels en leveranciers. Ze zijn goed te vergelijken met Franse en Spaanse wijnen, en zijn in sommige gevallen nog veel beter qua smaak en structuur.

Lees ook:  Algemene informatie over reiki

6 Replies to "Is wijn gezond?"


Got something to say?

Some html is OK