Wat kunt u met een Arduino doen?

Een Arduino is een mini computer waar u zelf projecten mee kunt aansturen door middel van verschillende elektrische componenten die te vinden zijn op de Arduino (uno). Iedereen die geïnteresseerd is in het leren van programmeren of wilt leren knutselen met elektronica heeft met een Arduino zijn handen wel vol. Een Arduino is erg gemakkelijk te gebruiken doordat er online veel verschillende handleidingen en instructies op staan. Op verschillende scholen worden Arduino al gebruikt om kinderen kennis te laten maken met programmeren. De mogelijkheden met een Arduino zijn eindeloos. Om een project te starten is enkel een computer, een Arduino, USB-kabel, Een DC-voeding en internet nodig. Meer weten over de Arduino? Lees dan gerust verder!

 

 

De prijs, uitbreidingen en soorten

Een Arduino Uno is relatief goedkoop. Een Arduino kost rond de 20 euro. Er zijn verschillende soorten Arduino, dus ook verchillende prijzen per Arduino. Zo is een Arduino Nano goedkoper dan een Arduino Uno. Wanneer u een Arduino heeft kunt u vrijwel gelijk beginnen met programmeren. Echter heeft u verschillende onderdelen nodig om bijvoorbeeld een lampje te laten schijnen. Bij verschillende elektronicawinkels kunt u deze onderdelen aanschaffen. Om uw Arduino project uit te breiden kunt u een Arduino shield bovenop uw Arduino plaatsen. Deze shields bevatten een hardware in zich. Met deze shields kunt u bijvoorbeeld wifi verbinden met uw project. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld smart-projecten maken. Zo kunt u de lampen bij uw project aansuren door wifi. De hardware kan verschillen van een acceleratiesensor tot een wifimodule. Er zijn ook verschillende Arduino boards. Zo is er dus de meest gebruikte Arduino Uno en de opvolger Arduino Mega voor wat grotere projecten. Daarnaast is er ook een Arduino Nano voor kleinere projecten of verwerking in bijvoorbeeld cosplay.

 

Het programmeren

Om te kunnen programmeren moet u de simpele versie van C++ begrijpen. Dit is een erg gebruikersvriendelijke manier van programmeren. Onder andere doordat er online veel voorbeelden en uitleg te vinden is. Heel kort samengevat: U sluit de Arduino aan met de USB-kabel, vervolgens download en installeert u de driver van de Arduino en tot slot download u de programmeeromgeving. Als het goed is wordt de Arduino nu herkend door de software en kunt u al meteen uw eerste programma testen.

 

Arduino Nano

Lees ook:  De aanschaf van een Nespresso machine

No Replies to "Wat kunt u met een Arduino doen?"


    Got something to say?

    Some html is OK