Wat kost het hosten van een website?

Als je graag je eigen website wilt beginnen komen daar erg veel zaken bij kijken. Zo moet je eerst met een concept komen, wat wil je op je website hebben staan? Als je dat weet komt het maken van de website als volgende stap. Dan moet je goed bedenken hoe je dit gaat doen. Dit kan nog best een uitdaging worden.

Website laten bouwen

Als je jouw bedrijf professioneel wilt neerzetten is het aan te raden om je website te laten bouwen door een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd. Je kunt dan precies laten weten wat je op je website wilt hebben en wat je belangrijk vindt. Zij zullen dan volledig maken wat jij graag wilt.

Ook het ontwerp zou je uit handen kunnen geven. Je kunt zeker laten weten wat je mooi vindt en een stijl laten zien van waar je het op geïnspireerd wilt hebben. Op die manier gaan professionals er dan mee aan de slag en zij kunnen er dan iets heel moois van maken.

Bij het ontwerp is het vaak wel belangrijk dat het bij jouw bedrijf past. Heb jij nou al een logo voor je bedrijf? Zorg dan dat je website overeenkomt met deze stijl. Je website is jouw online visitekaartje waardoor het belangrijk is dat deze mooi is.

Het laten bouwen van een website kan wel redelijk prijzig zijn, denk hierbij ongeveer aan 2500 euro.

Het kopen van een domeinnaam

Je website heeft uiteraard een naam nodig. Als je nou al een bedrijf hebt met een naam is het verstandig om zo snel mogelijk een domeinnaam aan te schaffen. Het is namelijk zo dat wanneer een domeinnaam al in gebruik is jij het niet meer kan gebruiken. Probeer daarom direct als je een naam hebt deze vast te stellen en dus een domeinnaam te kopen. Dit kan al met 1 euro per jaar.

Het hosten van een website

Wanneer je een website hebt moet deze gehost worden. Op die manier kan er informatie of bijvoorbeeld foto’s opgeslagen worden. Als je een eigen website hebt moet je dit laten dus laten hosten om een goed werkende website te hebben. Kosten website hosten verschilt, het ligt er maar net aan wat je nodig hebt. Zaken waar je misschien meer of minder van nodig hebt zijn bijvoorbeeld databases of e-mailadressen. De maandelijkse kosten beginnen vaak zo rond de 5 euro en kunnen daarna oplopen.

Als je graag zelf veel inbreng wilt hebben over hoe je website vormgegeven wordt kun je kiezen voor WordPress hosting. Dit zorgt er alleen voor dat je website achter de schermen goed werkt. Hoe het eruit ziet en wat er op staat moet je volledig zelf doen. Hier gaat vaak wel veel tijd in zitten. Wat het wel allemaal waard is zodra je website af is en je dus een prachtig eindresultaat hebt. Ook zal het geld besparen als je het zelf doet in plaats van dat je dat door een ander bedrijf laat doen. Wel moet je een beetje handig met computers zijn om dit op een goede manier te doen.

Lees ook:  Google ads uitbesteden? 4 tips bij de keuze voor een SEA-bureau

 

No Replies to "Wat kost het hosten van een website?"


    Got something to say?

    Some html is OK