Tips voor rijlessen bij driving school Voorschoten

Raadpleeg het internet voor tips & tricks

Op internet staan vaak handige tips en tricks om je voor te bereiden op de rijlessen, het theorie-examen en praktijkexamen. Maak hier dus zeker gebruik van. Let wel op en kies nauwkeurig uit welke informatie je gaat lezen en gaat gebruiken. Kijk het liefst op officiële webpagina’s zoals bijvoorbeeld die van het CBR. Ook kun je vaak op YouTube diverse video’s vinden van ervaringen.

Vraag naar de Examinator bij driving school Voorschoten

De examinator is uiteindelijk degene die bepaald of jij je rijexamen haalt of niet. Vraag daarom van tevoren aan je rijlesintructeur van driving school Voorschoten wat voor type jouw examinator is. De kans is namelijk groot dat jouw instructeur kan vertellen of hij heel streng of vrolijk is. En of hij van een praatje houdt of liever heeft dat je je volledig focust op de weg. Je focus moet echter altijd bij het rijden blijven. Als je gewoon doet wat je de afgelopen weken of maanden geleerd hebt, dan komt het vast goed.

Als je instructeur bij driving school Voorschoten hier geen info over heeft, dan zal je dit zelf moeten aanvoelen en hierop inspelen. Een examinator is ook maar een mens en als je zorgt dat hij zich op zijn gemak voelt, dan is de kans groot dat jij je ook prettiger voelt en je een dikke voldoende haalt!

Zet de radio uit tijdens de eerste paar lessen

Dit verschilt een beetje per persoon. Als het rustgevend voor je werkt kun je natuurlijk de radio aanzetten. Maar als je afgeleid raakt door de radio zet hem dan gewoon uit. Vooral in de beginfase zul je merken dat het beter is om de radio uit te zetten. Dit komt doordat de eerste paar lessen vaak zeer spannend zijn.

Fouten maken is niet erg

Weet dat fouten maken niet erg is. Je kunt gemakkelijk slagen met een paar kleine foutjes tijdens je praktijkexamen. Maar wat vaak gebeurd is dat je na één kleine fout in paniek raakt. Dit is nergens voor nodig en erg onhandig. Indien je fouten maakt, probeer dit zo snel mogelijk van je af te zetten en te focussen op de weg en de huidige situatie.

Neem de controle

Het belangrijkste waarop de examinator jou zal laten slagen of zaken is of jij controle hebt. Zorg dus dat je zelfverzekerd bent en beslissingen zonder twijfeling uitvoert. Vraagt de examinator voor een moeilijk uitvoerbare taak door bijvoorbeeld druk verkeer? Dit kun je dan van tevoren ook met driving school Voorschoten voor het rijexamen vaak genoeg oefenen.

driving school voorschoten

Lees ook:  Je eerste rijles

No Replies to "Tips voor rijlessen bij driving school Voorschoten"


    Got something to say?

    Some html is OK