Robuuste steigerhout meubels en hun voordeel

Steigerhout is massief hout en wordt voor deze kwaliteit al jaren gebruikt in de bouw als loopbrug tussen de steigers. Na een tijdje worden ook deze planken zwakker, waardoor ze niet meer veilig genoeg zijn om te gebruiken in de bouw. Maar weggooien is zonde en om meubels te maken van dit hout is natuurlijk perfect. Steigerhout meubels zijn de laatste tijd een trend aan het worden. Een mooi robuuste bank of tafel voor in de tuin, balkon of dakterras. Het blijft natuurlijk hout en knobbels, dus scheuren maken deel uit van het robuuste uiterlijk wat de steigerhout meubels hun karakter geven. Dit kun je afmaken met een aantal kussens zodat je ook lekker zacht kunt zitten. Ook geven de kussens de kleur die jij mooi vindt en wat past bij jou

Er zijn vele opties wat je kunt doen met steigerhout. Zo kun je denken aan een lounge set, zithoek of misschien wel een mooi ligbed in de tuin om op te zonnen. Maar plantenbakken, kasten, deuren of andere creatieve opties zijn ook allemaal mogelijk. Omdat het hout is kun je alle meubels precies op maat maken voor wat jij nodig hebt.

 

Zeer makkelijk in onderhoud

Het steigerhout is zeer makkelijk in onderhoud. Omdat het al jaren in gebruik is heeft het elk type weer en wind al meegemaakt. Je hoeft dus alleen de kussens naar binnen te halen en je meubels kunnen rustig buiten blijven staan. Maar om er toch voor te zorgen dat je nog vele jaren kunt genieten van de steigerhout meubelen, is het verstandig om ze een beetje te bewerken. Uiteraard moet je ze eerst goed opschuren om splinters te voorkomen.

Na het ontvetten breng je een lichte laag beits erop aan wat je na een aantal jaren even moet herhalen. Met een laag beits komen de voegen mooi naar voren voor een geweldig effect. Je kunt het ook bewerken met een laag white wash. Door een laag white wash op je steigerhout meubelen aan te brengen, krijg je een mooi, rustiek uiterlijk. Dit met bijpassende kussens en je hebt een geweldig sfeer in je tuin.

 

steigerhout meubels

Lees ook:  5 redenen om een jacuzzi aan te schaffen

No Replies to "Robuuste steigerhout meubels en hun voordeel"


    Got something to say?

    Some html is OK