Wat is SEO?

SEO, oftwel Search Engine Optimization, is eigenlijk een verzameling van technieken die ervoor zorgen dat een pagina hoger scoort in de zoekresultaten van een zoekmachine. Je maakt een website of webshop in principe beter vindbaar. Ben jij ondernemer, dan wil jij zeker gebruik gaan maken van SEO. Om producten of diensten daadwerkelijk op internet te kunnen verkopen heeft jouw website of webshop wel bezoekers of traffic nodig. Zonder traffic geen omzet, zo simpel is het. SEO kun je in 3 categorieën indelen: Techniek optimalisatie, content optimalisatie en linkbuilding.

 

DoelgerichteSEO

 

Zoekwoorden optimaliseren

Zodra jij informatie nodig hebt of iets wilt weten ga je googelen. Om tot het gewenste resultaat te behalen typ je het beste zoekwoord in. Hier zit je kans. Jij wilt dat jouw pagina gevonden wordt op dit zoekwoord. Even een voorbeeld. Jij hebt een kapperszaak in Den Bosch. Zodra iemand op Google zoekt naar ‘Kapperszaak Den Bosch’ wil jij er logischerwijs voor zorgen dat jouw website bovenaan de resultaten staat voor dit zoekwoord. Dit gebeurd echter niet door even een uurtje op het internet te surfen. Het is een proces waar nog al wat tijd in gaat zitten maar zeker de moeite waard is. Je moet jezelf als het ware bewijzen aan Google. Dit doe je ten eerste door alle content op de pagina relevant te maken voor het betreffende zoekwoord. Er zijn veel verschillende manieren om kennis op te doen over SEO. Neem bijvoorbeeld de volgende.

Over ‘doelgerichte SEO’

DoelgerichteSEO is een boek dat geschreven is door Tonny Loorbach. In dit boek vind je allerlei belangrijke lessen over SEO, hoe je er het gemakkelijkste mee om kunt gaan, waardevolle tips en een uitgebreide uitleg over hoe je Google maps kunt gebruiken. Als je verder leest komen zaken als de toekomst van SEO ook ter sprake. Dit alles is verdeeld in 13 verschillende hoofdstukken. Doordat alles stap voor stap word uitgelegd met behulp van visuele instructies is de informatie eenvoudig op te nemen. Binnen de kortste keren weet jij als geen ander hoe je beste kunt linkbuilden en met een webshop om kunt gaan. Voor meer informatie over dit naslagwerk en reviews kun je kijken op het internet.

Lees ook:  Hoe gaat steriliseren in zijn werk?

No Replies to "Wat is SEO?"


    Got something to say?

    Some html is OK