Huizen crisis

Meer vraag dan aanbod, dat is de situatie waar de woningmarkt in Nederland op dit moment in verkeerd. Meer dan ooit zijn inwoners van ons land opzoek naar een huurwoning. Helaas zijn deze er simpelweg niet (genoeg). Het beperkte aantal huurwoningen in combinatie met de steeds hoger wordende prijzen voor nieuwbouwwoningen heeft invloed op de prijzen voor huurhuizen. Deze invloed is duidelijk terug te zien als je naar de cijfers kijkt. De gemiddelde prijs van een huurwoning in Nederland ligt op ongeveer €1.100 per maand , dat is 4,5% meer dan vorig jaar.

 

huurprijs berekenen

 

Investeer in de woning en haal er meer geld uit

Het is logisch dat jij als verhuurder zoveel mogelijk huur wilt vangen, maar hoe kun je meer huur ontvangen? Op het moment dat de waarde van de betreffende woning onder eens aangegeven grens valt kun je door extra punten te krijgen wél boven de grens uitkomen. Dit houdt in dat je meer huur kunt vragen. Deze punten kun je behalen door de woning te voorzien van allerlei soorten aanpassingen en voorzieningen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een extra verwarming, een nieuwe keuken of energiebesparende middelen.

 

Vergelijking in Nederland

Wist jij dat de huurprijs ook deels afhangt van de provincie waar de huurwoning staat? Nu zal dit binnen dezelfde provincie niet veel verschillen, maar zodra je alle provincies met elkaar gaat vergelijken is er wel degelijk een verschil de constateren. Hieronder worden de huurprijzen in het tweede deel van 2019 per provincie weergegeven van hoog naar laag.

Noord-Holland: €1.350
Utrecht: €1.070
Zuid-Holland: €1.000
Noord-Brabant: €955
Flevoland: €943
Gelderland: €925
Groningen: €925
Overijsel: €890
Zeeland: €875
Drenthe: 875
Limburg: €870
Friesland: €850

Zoals je ziet kunnen de prijzen erg verschillen als het aan komt op locatie. Toch is de locatie van de woning niet de enige factor die invloed heeft op de berekening, dat zijn er namelijk veel meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van de WOZ-waarde van de woning? Ook wat voor soort woning het is en hoe deze onderhouden is hebben allemaal betrekking op de huurprijs. Al deze factoren kun je zien als een soort wiskundige formules die een huurprijs berekenen.

Lees ook:  Vastgoed en rentmeester

No Replies to "Huizen crisis"


    Got something to say?

    Some html is OK