Alles voor je huisdier bij Dierenziekenhuis Eindhoven

De gezondheid van je huisdier is minstens nét zo belangrijk als die van jezelf of die van je familie. Net als dat jij een paar keer per jaar naar de tandarts of dokter moet, geldt dat ook voor huisdieren. Breng je hond, kat of knaagdier om de zoveel tijd even langs Dierenziekenhuis Eindhoven. De gespecialiseerde dierenartsen van dit dierenziekenhuis staan 24 uur per dag voor klaar jouw viervoeter. Ook voor spoedgevallen zijn ze elk moment van de dag telefonisch bereikbaar. Er zijn allerlei soorten onderzoeken en/of behandelingen mogelijk. Van vaccinaties en orthopedie tot endoscopie. Ook tandheelkunde en chirurgie horen bij deze mogelijkheden.

 

alles voor je huisdier

 

Dierenarts worden, hoe doe je dat eigenlijk?

Als je het interessant vindt om met dieren te werken is dierenarts misschien wel het ideale beroep voor jou. Je bent de hele dag bezig met hun gezondheid en welzijn en je krijgt er ook nog voor betaald! Maar vergis je niet, de opleiding tot dierenarts is niet voor een ieder en kost behoorlijk wat tijd. Na een VWO opleiding met vakkenpakket Gezondheid & natuur kun je beginnen aan de 6 of 7 jaar lang durende opleiding om dierenarts te worden. Dit doe je aan de universiteit in Utrecht, de enige school in Nederland die jou de kans bied om dierenarts te worden. In sommige gevallen is het mogelijk om met een HBO te beginnen aan de opleiding. Eenmaal je diploma op zak begin je in de meeste gevallen als assistent. Assistent zijn brengt namelijk al een hele hoop  verantwoordelijkheden met zich mee. Uiteindelijk word een assistent zelf dierenarts. Je kunt er dan zelf voor kiezen om je eigen dierenpraktijk te starten.

 

Werkzaamheden

Een dierenarts houdt zich tijdens een werkdag bezig met het onderzoeken en behandelen van dieren. Als eerste wordt vastgesteld of er sprake is van ziekte of verwonding en kijkt de dierenarts of tekenen van ziekte tegen gegaan kunnen worden. Ook advies geven aan de eigenaar en het controleren van dierenverblijfsplaatsen behoren tot de werkzaamheden van een dierenarts. De meeste dierenartsen behandelen alleen kleinere dieren als honden, katten, vogels en kleine knaagdieren omdat ze dit leuker vinden. Aan de andere kant heb je ook dierenartsen die grotere dieren als paarden, schapen, koeien en varkens behandelen. Deze artsen worden ook wel veeartsen genoemd.

Lees ook:  Tips om uw woning fris te houden

No Replies to "Alles voor je huisdier bij Dierenziekenhuis Eindhoven"


    Got something to say?

    Some html is OK