Wat is kalkwater?

Water in de schaal 12-30 DH wordt hard tot zeer hard water genoemd. Maar wat is hard water? Hard water is water dat veel kalk bevat. Kalk is niet heel slecht voor mensen. Mensen hebbe zelfs calcium nodig. Denk maar aan de opbouw van je botten en je tanden. Hiervoor is allemaal calcium nodig. Water bevat echter te weinig calcium om je dagelijks hoeveelheid te behalen. Hiervoor moeten mensen bijvoorbeeld zuivelproducten eten of drinken. Doordat water door de bodem naar onder zakt neemt het de mineralen in de bomen onderweg mee. Calcium, ofwel kalk, is een van de mineralen die meegenomen wordt. Zo komt het kalk in je water. Om het kalk uit je water te krijgen kun je een water ontharder aanschaffen.

 

Wat doet kalk voor de mens?

In principe is kalk niet slecht of ongezond voor mensen. Het maakt daarom niet meteen uit of u hard water drinkt of gebruikt om thee of koffie mee te zetten. Tevens hebben mensen calcium nodig voor de opbouw van botten en tanden. Hiervoor is calcium een belangrijk mineraal. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid aan calcium kun je echter niet uit water halen. Water bevat hiervoor te weinig calcium. Hiervoor moet er genoeg zuivelproducten zoals kaas en melk genuttigd worden. Ook krijg je met het eten van deze zuivelproducten ook andere voedingsstoffen binnen zoals vitamines b12 en b2.

water ontharder Nadelen van kalk in water

Toch kan de kalk in het water ook negatieve gevolgen voor je hebben. Zo kan water waar veel kalk in zit slecht zijn voor je huid. Er kan door het drinken van kalk veel jeuk ontstaan en je huid kan gevoelig en droog worden. Verder is kalk water ook slecht voor je haar. Je haar kan sneller breken en de glans kan uit je haar gaan. Daarom is het beter om te douchen met onthard water, het water kun je ontharden met een waterontharder. Door de verschillende nadelige gevolgen kiezen mensen er daarom vaak voor om kalk uit het water te filteren. Tevens vinden mensen dat ontkalkt water veel zachter smaakt en daardoor dus lekkerder.

Lees ook:  Koolhydraatarm diëten? Probeer een eetschema!

No Replies to "Wat is kalkwater?"


    Got something to say?

    Some html is OK