Het hooikoorts seizoen

In de lente zien veel mensen erna uit om weer mooie wandeling te maken en veel in de natuur te zijn, maar dit is niet voor iedereen zo! voor veel mensen zit er ook een keerzijde aan: het hooikoortsseizoen is namelijk ook gestart. Hooikoorts is een vrij groot en groeiend probleem, steeds meer mensen krijgen er last van. Tussen de 800 duizend en 1,5 miljoen Nederlanders hebben gedurende de hooikoorts periode van een aantal jaren lichte tot ernstige hooikoortsklachten. De kans is dus groot dat je iemand kent die er last van heeft, of dat je zelf tot de groep behoort van mensen die hooikoorts hebben.

wat te doen tegen hooikoorts zonder medicijnen

Wat te doen tegen hooikoorts zonder medicijnen?

Veel mensen vragen het zich af of zoeken het hele internet af naar een antwoord op hun vraag: “wat te doen tegen hooikoorts zonder medicijnen” maar is hier wel een antwoord op? Er zijn mensen die beweren dat door ademhalingsoefeningen en op een andere manier ademhalen hun heeft geholpen om van de hooikoorts klachten af te komen, maar dit dien je natuurlijk zelf te ondervinden. Tegen de verschijnselen van hooikoorts bestaan verschillende medicijnen. Ze verlichten de onwenselijke effecten weliswaar, maar nemen de kern van de oorzaak doorgaans niet weg.

 

Handige tips bij hooikoorts

Zoals je weet kun je hooikoorts op geen enkele manier laten verwijden, maar met deze handige tips kun je ervoor zorgen dat je zo min mogelijk last hebt van de vervelende pollen.

  • Kleding en beddengoed vangen pollen op, droog je wasgoed liever niet buiten wanneer je last hebt van hooikoorts.
  • Op warme en winderige dagen vliegen de pollen als een malle door de lucht! Houd ramen en deuren dan gesloten.
  • Horren werken niet alleen goed tegen insecten maar houden ook die vervelende pollen buiten de deur!
  • Draag een zonnebril. Daarmee bescherm je jouw ogen tegen de pollen.
Lees ook:  Autisme, welke hulpmiddelen bestaan er?

No Replies to "Het hooikoorts seizoen"


    Got something to say?

    Some html is OK