Wat is er allemaal te beleven in Vught?

Op steenworp afstand van ’s-Hertogenbosch ligt het idyllische dorpje Vught. Vught is een dorp met een bruisend centrum, rijke cultuur en historie en wordt omringd door prachtige natuur. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan het Nationaal Monument Kamp Vught of een fietstocht door de Vughtse Heide. En vervolgens de dag bourgondisch afsluiten in één van de vele gezellige cafés en restaurants. Voor jong en oud is er genoeg te beleven. Wij nemen de leukste activiteiten met jou door en ontdek hoe leuk Vught kan zijn.

‘Verborgen’ schatten

In de gemeente Vught is van alles te zien en beleven. Zo heeft het gebied een rijke historie. Verscholen in de natuur op een eilandje van ongeveer 2,2 hectare aan de rivier De Dommel vind je Kasteel Maurick. Het kasteel is mooi vanbuiten, maar ook vanbinnen. Vergeet dus zeker niet om even binnen te stappen voor een hapje of drankje in restaurant ‘Hendrik van Maurik’. Daarnaast vind je in Vught het Nationaal Monument Kamp Vught. Dit is een museum met een binnen- en buitengedeelte. In het herinneringscentrum zijn er zowel vaste als tijdelijke exposities die je kunt bekijken. Ben je juist in het centrum? Loop dan DePetrus – de voormalige St. Petruskerk – binnen. DePetrus is de huiskamer van Vught. Vughtenaren komen hier om te werken, te lezen, koffie te drinken of een cursus te volgen. En voor toeristen is de omgebouwde kerk een prachtige bezienswaardigheid die zeker niet mag ontbreken bij je bezoek aan Vught.

Culinair genieten

Vught heeft een grote diversiteit aan horecagelegenheden. Of je nu zin heb in lunch, diner of gewoon gezellig borrelen – het kan in Vught. Aan de Ijzeren Man – een meer bij Vught – kun je genieten van een hapje of drankje met een mooi uitzicht over het water. Midden in het centrum van Vught staat de iconische villa Bleijenburg. Vanaf 2020 is restaurant Vigor hierin gevestigd. Trek in een echte Italiaanse pizza? Dan kun je terecht bij Il Duca.

Winkelen

Heb je zin om een dagje te shoppen? Vught telt bijna 130 winkels met een goede mix aan landelijke winkelketens en exclusieve winkels. Zo vind je hier genoeg delicatessenzaken waar het water je van in de mond loopt en leuke boetiekjes voor unieke kledingitems. Elke vrijdag is in Vught koopavond, de winkels zijn dan geopend tot 20.00 uur. Genoeg tijd om dus even tussendoor een hapje te eten in één van de tientallen horecagelegenheden.

Ben je na jouw bezoek aan Vught gehecht geraakt aan dit leuke dorp? Makelaar Vught kan jou helpen bij het vinden van jouw droomhuis in het dorp.

Lees ook:  Wat zijn de kosten van een motorrijbewijs?

No Replies to "Wat is er allemaal te beleven in Vught?"