Een goede reis

De kerstvakantie is in aantocht, een moment waar velen lang (zeg maar gerust het hele jaar) naar uit hebben gekeken. De airports stromen vol en de vliegtuigen vliegen er letterlijk van de ene na de andere vandoor. De reis kan beginnen. Staan jouw vakantieplannen al vast? En ga je het zonnige Zuiden opzoeken of meer het bosrijk? Heb je aan één week genoeg of overweeg je toch een lange rondreis?

Allemaal keuzes die je maakt voorafgaand je vertrekt. Soms in je eentje, soms met anderen. Toch is het altijd leuk om die verhalen te horen dat alles tot in de punten is uitgevogeld, maar dat één van de belangrijkste dingen vergeten wordt. Of waar later pas écht rekening mee gehouden wordt. Je vakantie begint vanaf het moment dat je de koffers de voordeur uitrolt. Maar hoe begint je reis?

Vaak hoor je dat men gebracht wordt of het openbaar vervoer gebruikt zoals de trein of bus. Tegenwoordig is het voor de reizigers ook eenvoudiger gemaakt met de bussen die rechtstreeks van het station naar de luchthaven rijden. Toch blijft dit een opmerkelijke keuze in tegenstelling tot vele andere landen waar de taxi boven deze twee opties gekozen wordt. Maar waarom kiest men in Nederland voor de taxi?

  1. Hoogdrempelig: In Nederland is het niet voor iedereen even laagdrempelig om contact op te nemen met een taxibedrijf. Het wordt weinig gebruikt, dus de verwachtingen zijn niet voor eenieder vanzelfsprekend.
  2. Kosten: De eerste reactie die je vaak hoort: “Met de taxi? Maar dat gaat je toch zeker wat kosten!”, zelfs voor korte afstanden in je eigen regio. Het is inderdaad zo dat de bussen een stuk voordeliger zijn, maar hoe zit het met gemak en de reistijd?
  3. Taxigebruik onbekend: Velen weten dat er overal taxi’s rondrijden en te boeken zijn, maar niet hoe dit precies in zijn werking gaat. Van tevoren reserveren? Is er sprake van bepaalde tijden? Last minute mogelijk? Enzovoorts. Bekijk en lees hier meer info over de taxi’s.
  4. Doelgroep: In Nederland wordt het taxigebruik vaak gezien als een vervoersmiddel voor de oudere doelgroep die op zoek zijn naar comfortabele, ‘luxe’ mobiliteit. Maar dit is verre van zo. Voor het dagelijks gebruik van een taxi is dit nog begrijpelijk, maar in hoeverre kan dit ook gesteld worden op het moment van een vakantie.
  5. Gewenning: In Nederland groeien we op in een fietsersland. De alternatieven worden vaak ingevuld met de auto of bus.

En daarnaast… Wat is er makkelijker dan je vakantie ontspannen beginnen door een taxi te nemen?

Taxi Eindhoven zwaait je graag uit op vertrek naar je eindbestemming. Want in alles valt een beleving te treffen. Op tijd en uitgerust kom je aan op het vliegveld. Je hoeft niet bang te zijn dat je vertraging oploopt of dat je je bagage niet in een keer meekrijgt. Voordat je vertrekt uit huis, heb je alle tijd om een bakje koffie te doen en te controleren of al je belangrijke benodigdheden mee zijn. En ja hoor, daar ga je dan. Van deur tot deur. Een goed begin of juist een fijne afsluiter bij terugkomst! Super makkelijk toch?

Lees ook:  Posttraumatische groei in de vorm van een boek

Zien we elkaar deze kerstvakantie nog? Onze chauffeurs doen er alles aan om jou snel, op tijd, nauwkeurig, vriendelijk en fijn te vervoeren. Ga jij op reis? Neem gerust contact met Taxi Eindhoven op via: 040 777 7777 (zowel telefonisch als via WhatsApp mogelijk).

Een fijne kerstvakantie!

No Replies to "Een goede reis"


    Got something to say?

    Some html is OK