Wat is edelgist en hoe gebruik je het?
Edelgist is vooral bekend om wat je er van maakt: edelgistvlokken. Als je edelgistvlokken op het eerste oog ziet, dan lijkt het precies op Parmezaanse kaas. Je kunt deze twee eigenlijk pas van elkaar onderscheidden op het moment dat je er aan gaat ruiken. Hoewel edelgistvlokken net als Parmezaan naar kaas ruikt én smaakt, is de geur en smaak van de echte kaas een stuk overheersender. Het wordt veel gebruikt om bij verschillende gerechten de puntjes op de i te zetten. Net als Parmezaan kun je edelgistvlokken bijvoorbeeld gebruiken voor op de pasta en spaghetti.
Net als bij andere soorten kaas zijn edelgistvlokken ideaal om op koude én warme gerechten te doen. Zo versterk je de smaak van het gerecht. Niet alleen warme gerechten als pasta zijn dus geschikt, maar heb je een frisse salade, dan kun je deze zeker besprenkelen met edelgistvlokken. Het is ook lekker om bijvoorbeeld in een dressing te verwerken. Je voegt dan als eerste een á twee eetlepels toe. Proef even om je de smaak sterk genoeg vind, anders kun je naar smaak nog een aantal eetlepels toevoegen. Perfect geschikt voor een fris zomergerecht!
Soepen
Je kunt ook een heel gezonde soep maken waar edelgistvlokken inzitten. Wat veel mensen niet weten is dat er bijzonder veel vitamines zitten in edelgistvlokken. Zo zijn de vlokken rijk aan vitamine B1, B2, B6 en foliumzuur. Gezond en lekker tegelijkertijd! Wil jij de edelgistvlokken optimaal benutten en de vitamines zo goed mogelijk opnemen, let dan goed op. Het effect van de vitamine die in edelgistvlokken zitten gaan namelijk grotendeels verloren bij een te hoge temperatuur. Een gemiddeld soepje is dus te heet voor edelgistvlokken. Wat je wel kunt doen is dat je de vlokken nader hand toevoegt, wanneer de soep is afgekoeld. Warm de edelgistvlokken dus niet mee op met de soep! Zo behoud je vitamines het beste.
Zoutarm dieet
Veel diëters eten geen zout meer. Edelgistvlokken zijn daar een ideale vervanger voor. Je kunt verschillende gerechten op smaak brengen. De vlokken zijn zoals je ziet ook geschikt als zoutvervanger.
pypePless
18th November 2024 (3:51 pm)
KrГЎlГДЌkovГЎ M, LaganГ AS, Ghezzi F, Vetvicka V priligy where to buy
finasteride off label
18th January 2025 (9:08 am)
finasteride without prescription uk J Am Diet Assoc 2010 Sep; 110 9 1307 21