Een eetschema gebruiken om af te vallen

Afvallen, de meeste mensen willen er niet meer aan denken. Toch is het gros van de bevolking bezig met zijn of haar gewicht. Het voelt vaak als een vermoeiende en onmogelijke taak. Het gevaar om op te geven en de verleidingen liggen vaak op de loer. Motivatie is een van de belangrijkste factoren als het gaat om afvallen. Zonder motivatie is het ontzettend lastig je aan je doelen te houden. Een Eetschema afvallen kan je helpen om bewust bezig te blijven met het behalen van je doelen en je helpen met afvallen.

 

Afvallen is moeilijk

Dat afvallen geen sprint is maar een marathon dat weten de meeste mensen onderhand wel. Echter weten ze niet zo goed wat ze moeten doen om af te gaan vallen. Moeten ze minder gaan eten of zelfs maaltijden gaan overslaan? Mogen ze af en toe wel nog wat lekkers of moet je echt op een heel streng dieet? Allemaal lastig om dat zelf te bedenken. Daarnaast zijn mensen echt gewoontedieren. We kiezen vaak voor vertrouwd voelt ook al is dit hetgeen wat ervoor gezorgd heeft dat we moeten gaan afvallen. Ook weten we vaak niet zo goed wat wel en niet goed voor ons is. Is een cakeje wel echt veel slechter dan een mueslireep? Als je gaat kijken hoeveel suikers en calorieën er in sommige mueslirepen zitten dan zal je dat waarschijnlijk verbazen.

 

Een eetschema biedt hulp

Een succesvol dieet is vaak een koolhydraat arm dieet. Je lichaam heeft koolhydraten nodig om te verbranden. Door die verbranding krijg jij weer meer energie. Als je minder koolhydraten eet dan moet je lichaam andere bronnen voor verbranding gaan zoeken. Het eerste wat het lichaam dan gaat verbranden zijn de vetreserves om energie te genereren. Hierdoor val je dus af.

 

Dieet tips

Je kan als ontbijt het beste een bakje Griekse yoghurt of kwark pakken. Dit bevat weinig calorieën en het zorgt dat je lang verzadigd blijft. Als tussendoortje kan je het beste een fruit of groente snack pakken. Kies voor een lekker bakje tomaatjes in plaats van een bakje chips bijvoorbeeld.  Als avondeten zit je altijd goed met kip. Kip is mager vlees en makkelijk te combineren.

 

eetschema afvallen

Lees ook:  Diner maken

No Replies to "Een eetschema gebruiken om af te vallen"