Wat doe je met afval als je gaat verbouwen? Je leest het hier!

Verbouwen zorgt voor veel afval. Stof, zand, beton, steen, ga zo maar door. Geen wonder gezien de hoeveelheid materialen die nodig is om te bouwen. Hoewel er tegenwoordig gelukkig veel bouwmaterialen worden hergebruikt, belandt ook de benodigde hoeveelheid afval in bouwcontainers. Ben jij van plan om op de korte termijn te gaan verbouwen? En wil je weten wat voor afval je verbouwing allemaal gaan opleveren? Van het verbouwen van de keuken tot het aanleggen van een tuin, afval is er al. Hieronder lees je precies hoe je hier mee om moet gaan!

Verbouwen binnenshuis

Bij het renoveren van een keuken zijn er veel verschillende soorten afval. Denk bijvoorbeeld aan triplex, ijzer, kunststof, glas, witgoed, koper, plamuur en cement. Daarnaast kunnen de gebruikte stenen ook van verschillende materialen zijn. Denk hierbij aan baksteen, terracotta of natuursteen zijn. Of heb je wel eens aan witgoed gedacht? Ook witgoed kan deel uitmaken van het afval. Denk aan oude koelkasten of vaatwassers. Deze apparaten moeten altijd apart worden ingezameld omdat ze elektrisch zijn en vaak bepaalde chemicaliën bevatten.

Ook bij het verbouwen van een badkamer komt heel wat afval kijken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan grofvuil Middelburg. Het grofvuil Middelburg kan uit allerlei verschillende materialen bestaan. Het is dus altijd aan te raden om grofvuil Middelburg goed te verwijderen door bijvoorbeeld het huren van een afvalcontainer.

grofvuil Middelburg

Verbouwen buiten het huis

Ook buiten het huis kan er natuurlijk van alles verbouwd worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van al het afval dat komt kijken bij het verbouwen van een tuin. Bij het aanleggen of renoveren van een tuin komen veel andere soorten afval kijken als groen- en/of grondafval. Grondafval omvat verschillende grondsoorten, gras, tuinaarde en zand. Meestal is dit het gevolg van graafwerkzaamheden. Om de grond gescheiden te kunnen inzamelen, moet deze volledig schoon zijn. Als je aan vervuiling denkt, denk je waarschijnlijk aan plastic of metaal in groene planten, maar ook stronken of wortels vallen onder vervuiling. Ook bij het afval van de verbouwing van de tuin is het aan te raden om een afvalcontainer te huren voor al het grofvuil Middelbrug.

Lees ook:  Zo creëer jij meer schaduw in jouw tuin

No Replies to "Wat doe je met afval als je gaat verbouwen? Je leest het hier!"