Afval scheiden

Heb jij je huis helemaal opgeruimd en wil je afstand doen van je oude spullen? Of ben aan het verbouwen? Of wil je simpelweg verantwoorder bezig zijn met het milieu? Dan is het belangrijk dat je je (oude) spullen en afval gaat scheiden. Er wordt per jaar miljarden aan afval geproduceerd. Dit moet op een verantwoorde manier verzameld worden om het milieu minder te belasten. Er zijn een aantal redenen waarom je afval moet scheiden en hoe je dit het beste kunt doen.

Waarom is afval scheiden belangrijk

Als iedereen zomaar alles weg zou gooien waar hij of zij wil, dan wordt het milieu erg vervuild. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het is ook heel belangrijk om afval te scheiden om het erna nog zo goed mogelijk te kunnen recyclen. Door te recyclen, wordt het hergebruik van materialen gestimuleerd. Ook belangrijk, naast het feit dat het beter is voor het milieu, is het ook beter voor de portemonnee. Door het recyclen van materialen is er minder geld nodig voor het winnen van nieuwe grondstoffen.

Nu dat het duidelijk is dat afval scheiden en recyclen belangrijk is, is de vraag hoe dit het beste gedaan kan worden?

Hoe kun je afval scheiden

Een kleine stap is dat je thuis zelf papier/karton, plastic, glas en groente & fruit gaat scheiden. Door dit te doen begin je zelf al goed. Het is ook een simpele manier om je aan te leren het afval te scheiden en iets bij te dragen aan het milieu.

Afvalcontainers

Als je veel afval hebt of veel oude spullen wilt weggooien zoals bij een verbouwing, dan is het wellicht handig om een afvalcontainer te huren. Afvalcontainers den haag verzorgt in Den Haag en omstreken containers die het afval opvangen. Daarna wordt het afval opgehaald, gerecycled en duurzaam verwerkt. Dit brengt veel voordelen met zich mee; je kan er veel afval in kwijt, de container met het afval wordt opgehaald voor jou, je kan voor verschillende soorten afvalcontainers kiezen en je draagt bij aan een stukje verantwoorde en duurzame afvalverwerking. Naast deze voordelen zorgt afvalcontainers den haag voor een afname in de landelijke CO2-uitstoot.

Begin dus zelf al thuis met het scheiden van je afval, want hoe meer mensen dit doen hoe beter dit is voor het milieu en voor alle grote afvalstromen kan je makkelijk gebruik maken van afvalcontainers of andere duurzame opties.

Lees ook:  Zonnepanelen: een goede investering?

No Replies to "Afval scheiden"